Tallinn hakkab riigi raha abil sadama trammiliini projekteerima

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Praegu viib pildil olev tramm reisijad kuni lennujaamani.
Praegu viib pildil olev tramm reisijad kuni lennujaamani. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linn ja majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) sõlmivad koostöölepingu Tallinna Vanasadamat ja Rail Baltic Ülemiste reisijate terminali ühendava trammitee eelprojekti koostamiseks ja kaasrahastamiseks.

MKMi huvi on see, et rajatav Rail Baltic Ülemiste reisijate terminal, Tallinna Lennujaam ja Tallinna Vanasadam oleksid ühendatud kiire ja mugava trammiliiniga. «Eelprojekti kavade kohaselt projekteeritakse uus trammitee lõik Ülemistelt Tallinna Vanasadamani selliselt, et seda oleks võimalik ühendada olemasoleva trammiteega Liivalaia ja Tartu mnt ristmikul või sellest põhja pool ning täpsustatakse kavandatud lahenduse vastavust tegelikele oludele,» selgitas abilinnapea Kalle Klandorf. «Kaalumisel on ka tulevase trammiliini ühendamine olemasoleva Balti jaama ja Kopli linnossa kulgeva trammiteega,» lisas ta.

MKM-i panus eelprojekti koostamisse on kuni 390 000 eurot, mis on eelarvestatud Rail Baltic projekti vahenditest (Euroopa Ühendamise Rahastu ning riiklik omafinantseering). Tallinna linna poolne panus eelprojekti koostamisse selgub marsruudi täpsustamisel ning riigihanke tulemuste selgumisel. Töö peab valmis olema hiljemalt 31. detsembril 2020.

Riigihanke viib läbi Tallinna keskkonna- ja kommunaalamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles