Kinni müüritud kortermaja tuulutusavadest päästeti viis piiritajat (1)

BNS
Copy
Piiritaja.
Piiritaja. Foto: Wikipedia

Päästjad avasid Lasnamäel kortermaja kinnimüüritud tuulutusavad, viiest vabadusse pääsenud linnust suri üks. 

Pühapäeva lõunaks lõppenud päästeoperatsiooni tulemusena päästeti Tallinnas Lasnamäel Kärberi tänava kortermaja kinni pandud tuulutusavadest kokku viis piiritajat, edastas keskkonnaamet. Neist kolm vabastati laupäeval, pühapäeval lendas lahti tehtud avadest välja veel kaks lindu.

Üks laupäeval vabastatud lindudest suri, sest linnu sulestik oli avade sulgemiseks kasutatud silikooni taolise ainega määritud ja teda ei õnnestunud puhastada. Avadest leiti veel kaks hukkunud piiritajat.

Maja varjupoolsemas küljes olevatesse pesadesse, kus oli veel mune, hakkasid piiritajad pärast avade lahti tegemist uuesti sisse lendama.

Kokku avasid päästeameti töötajad 34 katuse ja üheksanda korruse vahel asetsevat tuulutusava. Kõikides avaustes pesi ei olnud.

Keskkonnainspektsioon on alustanud juhtunu asjaolude ja süüdlaste väljaselgitamiseks ning keskkonnakahju määramiseks väärteomenetluse. Looduskaitseseaduse nõuete rikkumise eest on ette nähtud rahatrahv füüsilisele isikule kuni 600 eurot ja juriidilisele isikule kuni 1300 eurot.

Et taolisi olukordi vältida, tuleb hoonete ehitus- ja remonditööd planeerida selliselt, et need ei kattuks lindude pesitsusajaga. Sigimisperioodil on lindude-loomade häirimine ebaeetiline ja seadusega keelatud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles