Semenya: kohtuvaidlus IAAFiga on mu vaimselt ja füüsiliselt hävitanud

Christopher Krutto
Copy
Caster Semenya
Caster Semenya Foto: ARND WIEGMANN / REUTERS/Scanpix

Caster Semenya rääkis BBC-le antud avameelses intervjuus, et tema pikaaegne võitlus IAAFiga testostesroonitasemete osas on ta nii vaimselt kui ka füüsiliselt hävitatud.

Lõuna-Aafrika Vabariigi jooksja väidab, et on “risti löödud”, kuid ei lõpeta eales IAAFi poolt kehtestatud testosteroonitasemete vastast võitlust.

800 meetri maailmameister ja olümpiavõitja ütles, et ei kavatse maailmameistrivõistlustel osaleda, kui kohus tema apelatsiooni tagasi lükkab.

Semenya oli taas võistlustules pühapäeval, kui võitis Kalifornias peetud Teemantliiga 800 meetri jooksu.

«Kui ma ei saa 800 meetrit joosta, siis ma MMil ei jookse. Minu eesmärgiks on kaitsta maailma tiitlit, nii et kui mul ei lasta seda kaitsta, siis ma ei kaitse,» rääkis lõuna-aafriklane ja lisas: «kui ma ei jookse 800 meetrit, siis ma ei jookse midagi. Sellisel juhul ma võtan lihtsalt puhkuse ja tulen järgmine aasta tagasi.»

«Me räägime siin inimõigustest. Me räägime vabadusest. Et inimesed saaksid elada sellisena, nagu nad on,» rääkis Semenya. «Vale on inimesi hukka mõista ja vale on neid diskrimineerida,» lisas emotsionaalne keskmaajooksja.

«Ma ei ütle, et minust on tehtud ohver. Ma olen enda arust hoopis eeskuju. Ma olen siin maailmas põhjusega,» sõnas olümpiavõitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles