Äsja rahapesukahtlustuse kaela saanud pank muutis nime

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Tallinn, 14.06.2019
TALLINNA ÄRIPANGA AS

Tallinn Business Bank
Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp
Tallinn, 14.06.2019 TALLINNA ÄRIPANGA AS Tallinn Business Bank Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Tallinna Äripank, mille kolm töötajat said vähem kui kuu tagasi rahapesukahtlustuse, muutis tänasest oma ärinime AS TBB pangaks.

«Teavitame Teid, et Tallinna Äripanga AS uus ärinimi on AS TBB pank,» teatas pank oma kodulehel. 

11. juunil pidasid keskkriminaalpolitsei ametnikud 48 tunniks kinni kolm Tallinna Äripanga töötajat. Kahtlustus esitati Äripanga rahapesu tõkestamise osakonna juhile Mait Kaselole, klienditeeninduse osakonda juhtinud Julia Litvakile ning haldusosakonna juhile Aare Tederile, kellest ühte kahtlustatakse rahapesus ning kahte nii altkäemaksu võtmises kui ka rahapesus.

Riigiprokurör Marek Vahing lisas toona, et kahtlustatavate elu- ning töökohad otsisti läbi ning lisas, et olemasolevad tõendid viitavad kahe kahtlustatava altkäemaksu võtmisele sel ning eelmisel aastal. «Edasise kriminaalmenetluse käigus täpsustame nii kuritegude toimepanemise aega kui ka ulatust,» ütles Vahing.

Uurimist viib läbi keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ning juhib Riigiprokuratuur. Äripanga suuromanik on Andrei Žukov. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles