Võimle, et kasvõi puusaliiges paigast

Mari Eesmaa
, reporter
Copy
Kui enam ei pea paaniliselt mõtlema, millisele märgile järgmiseks joosta, saab keskenduda liigutustele. Saab tunda end rabahaldjana ja hinge liigutustesse sisse panna. Mari Eesmaa on pildil vasakul esireas.
Kui enam ei pea paaniliselt mõtlema, millisele märgile järgmiseks joosta, saab keskenduda liigutustele. Saab tunda end rabahaldjana ja hinge liigutustesse sisse panna. Mari Eesmaa on pildil vasakul esireas. Foto: Eero Vabamägi

Sel aastal on tantsupeol esimest korda eraldi liigina võimlejate valikrühm. Sinna kuuluvad ilu- ja rühmvõimlemisega tegelejad. Mõtlesin siis minagi endise võistlussportlasena, et miks mitte ühe sellise rühmaga peol esineda.

Võimlemise mõistes olen juba vanur (22), kelle sportlasekarjäär lõppes neli aastat tagasi (vahetevahel olen ikka naljapärast spagaati venitanud, kuid viimastel aastatel aktiivselt võimelnud ei ole). Nooh, mõtlesin ma, tantsupeo kava ei saa ju kuigi keeruline olla – peaasi, et väljakule ilusad mustrid joonistuksid. Kui keeruline saab see olla?

Aga kus sa sellega – saab! Minu suureks üllatuseks peab mitmes numbris vähemalt korra jala taeva poole tõstma või spagaathüppeid tegema. Minusugune pensionär saab sellega suure pingutusega hakkama, kuid proovipäeva lõpus on jalad krampis ja puusaliiges annab endast valuga märku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles