Ilmus eesti rahvatantsijate «piibli» kordustrükk

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Hansapäevad.  Maakonna laulu- ja tantsupidu "Mu õnn ja rõõm".
Hansapäevad. Maakonna laulu- ja tantsupidu "Mu õnn ja rõõm". Foto: Elmo Riig / Sakala

XX tantsupeo auks andis tantsurahvas kordustrükis välja Ullo Toomi «Eesti rahvatantsude» raamatu, mis 1953. aastast on saavutanud eesti rahvatantsijate piibli maine.

Rahvatantsujuht Henn Tiivel on öelnud, et «Eesti rahvatantsud» on eesti rahvatantsujuhtide ja rahvatantsijate piibel, mille on koostanud Meister suure algustähega.

Foto: Raamat

1953. aastal välja antud raamat sisaldas 145 tantsu koos nootidega. 2019. aasta väljaandele on lisatud Ullo Toomi õpilaste, tunnustatud kolleegide mõtted ajast koos tantsuraamatuga.

«Selle raamatu üheks tähelepanuväärsemaks ja märgilisemaks teemaks võib pidada terminoloogiaõpetust. Need on põhialused ja oskussõnad, mis on aidanud edendada meie tantsu kuni tänase päevani,» ütleb Rahvatantsujuht Ilma Adamson

«Ullo Toomi tegi Eesti rahvatantsu arengu heaks ära suure töö. Tantsuraamat, mida lausa tantsuõpetaja piibliks kutsutakse, pani kaasa mõtlema, koolitas, julgustas looma, inspireeris ning teadvustas Eesti tantsuloojate olemasolu, isikupära ning oskusi. Alustagu uuesti ilmuv Ullo Toomi «Eesti rahvatantsud» huvitavat teekonda ja andku õpetust ning innustust uutele tantsuõpetajatele järgmisteks aastakümneteks,» kommenteerib omalt poolt Roland Landing, koreograaf ning Anna Raudkatsi Tantsuseltsi asutajaliige ja tantsujuht.

Raamatu kordustrüki algataja on MTÜ Tantsupeomuuseum, raamatu kirjastajaks on Anna Raudkatsi Tantsuselts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles