Narva ilusalongis oma abikaasa mõrvanud mehele mõisteti 18-aastane vangistus

Postimees
Copy
Vaade Narva ja Ivangorodi linnustele
Vaade Narva ja Ivangorodi linnustele Foto: Scanpix/RIA Novosti/Sergey Kompanichenko

Viru maakohus mõistis tänase otsusega Sergei Golubevi (43) süüdi oma naise tapmises piinaval ja julmal viisil, määrates talle karistuseks 18 aasta pikkuse vangistuse.

Sergei Golubevi süüdistati selles, et ta eelmise aasta 21. aprillil, olles alkoholijoobes, tappis Narva linnas asunud ilusalongis tüli käigus oma abikaasa. Süüdistuse järgi tekkis abikaasadel tüli armukadeduse pinnalt ning Sergei Golubev peksis ning lõpuks kägistas kannatanu. Samuti lõhkus ta suurema osa ilusalongi sisustusest. Kannatanu suri sündmuskohal. Viru Ringkonnaprokuratuuri prokurör Jaanika Kõrgmaa palus mõista süüdistatavale 14-aastane vangistus.

Kohtu hinnangul väljendas Sergei Golubev oma tegudega erilist hoolimatust inimelu ja inimkeha kui väärtuse suhtes, põhjustades oma abikaasast kannatanule suurt valu pikema aja kestel. Rohkeid vigastusi üle kogu näo, pea ja keha ning hapnikupuuduse. Kohtu hinnangul ei ole taolise brutaalse ja kannatanule piina põhjustanud teo eest piisav prokuröri taotletud 14-aastane vangistus. Seetõttu leidis kohus, et teo tehiolusid ja süüdistatava isikut arvestades tuleb Sergei Golubevi karistuseks mõista 18 aasta pikkune vangistus. Mõrva eest on seadusandja ette näinud 8-20 aastat vangistust.

Kohus rahuldas ka kannatanute tsiviilhagi mittevaralise kahju nõudes, mõistes süüdistatavalt kannatanutele välja 30 000 euro suuruse kahjuhüvitise.

Süüdistataval tuleb tasuda ka menetluskulud ligi 6000 eurot.

Otsus ei ole jõustunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles