Poliitikul jäi šampanjaärist näppude vahele paarsada eurot (12)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Ivari Padar 
Ivari Padar Foto: Arvo Meeks

Endine rahandusminister ja praegune riigikogu liige, sotsiaaldemokraat Ivari Padar asutas koos abikaasaga mullu väikse alkoholiäri, mis tõi neile esimese aastaga paarsada eurot kasumit.

ChampChamber OÜ toob Prantsusmaalt kvaliteetset šampanjat ja müüb seda Eesti suurematele kauplustekettidele ja meelelahutusasutustele edasi. Ettevõtte asutaja ja omanik on Ivari Padar. Äri juhib tema abikaasa Kristel Voltenberg.

Ettevõtte esimese tegutsemisaasta käive oli 57 000 eurot ja kasum 253 eurot. Palka maksis ettevõte aasta peale kokku 268 eurot. Rohkem infot firma majandusaasta aruandes ei sisaldunud. 

«See on selline väike perefirma. Ma tean, et see pole mingi uus asi. Maaletoojaid ja tegutsejaid on palju. Aga see on siiski valdkond, mis pakub meile kirge ja huvi,» rääkis Ivari Padar läinud aasta aprillis Postimehele, miks ta alkoholikaupmeheks hakkas.

Kui suurelt äritegevus ette võetakse? «Ütleme nii, et äri eesmärk on teenida kasumit,» ütles Padar. «Samas latt väga kõrgel praegu ei ole. Oleme juba sellises eas inimesed, et meil on huvitav uute väljakutsetega tegeleda. See on väga huvitava seltskonna ja pikkade traditsioonidega valdkond,» selgitas sotsiaaldemokraat.

Padari jaoks pole alkoholikaupmeheks hakkamine mingi täiesti uus asi. «Ma olen kunagi olnud Eesti Vabariigi suurim veini hulgimüüja. Olen tegelikult terve teadliku elu tegelenud toidu- ja joogivaldkonnas,» rääkis Padar, kes möödunud sajandi lõpus töötas HT Hulgi peadirektorina ning paar aastat hiljem laevafirma Tallink Duty Free nõunikuna.

Eelmisel kümnendil pikalt sotside esimees olnud Ivari Padar oli aastatel 1999-2002 ja 2014-2015 Eesti põllumajandusminister. Aastatel 2007-2009 töötas ta rahandusministrina. Pärast seda oli ta pikalt Euroopa Parlamendi saadik.   

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles