Karelli kiirabi: info kiirabi visiidist peab perearstini jõudma

Postimees
Copy
Audis kaasreisijana viibinud 73-aastane naine toimetati Põlva haiglasse.
Audis kaasreisijana viibinud 73-aastane naine toimetati Põlva haiglasse. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eestis on tekkinud veider olukord, kus kiirabi teavitab perearste oma visiidist nende patsiendi juurde, kuid tegelikult see info tohtrini ei jõua, sest selleks ta peaks läbi vaatama kõigi oma patsientide andmed, kirjutab ERR.

Juba 17 aastat kehtib Eestis määrus, mis kohustab kiirabi perearste oma visiitidest teavitama, kuid kuna e-tervises automaatne teavitus puudub, siis tegelikult see info perearstini ei jõua. Nüüd otsustas Karelli Kiirabi pilootprojekti raames hakata Lääne-Virumaa tohtreid e-kirja teel teavitama patsientide väljakutsetest, vahendas «Aktuaalne kaamera».

Karelli kiirabi juhatuse liikme Lenne Rätsepa sõnul on kuuekuulise pilootprojekti eesmärk välja selgitada, kas ja millist infot perearstid üldse kiirabilt vajavad. Kui selgub, et perearstide jaoks on tegu infomüraga, siis tuleks Rätsepa sõnul määrus tühistada, kiirabi peab aga teavitamist vajalikuks, sest tihti suunavad nad patsiente perearsti jutule, kuid haiged seda ei tee või jätavad tohtrile ütlemata, et kutsusid kiirabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles