Need ilustamata 90ndad

Copy
Purupurjus Mürka (Veiko Porkanen) tõmbas sae käima. Tema joomakaaslased pugesid heitunult diivani taha: Feliks (vasakult, Andres Mähar), Enrico (Ott Sepp) ja Andre (Mait Malmsten).
Purupurjus Mürka (Veiko Porkanen) tõmbas sae käima. Tema joomakaaslased pugesid heitunult diivani taha: Feliks (vasakult, Andres Mähar), Enrico (Ott Sepp) ja Andre (Mait Malmsten). Foto: Kristjan Teedema

Ott Kiluski näidendil põhinev «Kirvetüü» täiendab Vanemuise ja Ain Mäeotsa setuteemaliste lavastuste rida ning pakub sissevaadet 1990. aastate Eesti äärealasse, kus pannakse proovile tegelaste kohanemisvõime kiiresti muutuvate ühiskondlike oludega. Üheksakümnendaid taaselustatakse viimasel ajal üsna esinduslikult. Teemanäitused, muusikaüritused, retropeod ja tänavastiil tõestavad, et see aastakümme on jälle moes.

Kõige meelelahutusliku kõrval on aga mäletamist väärt ka tollane pahupool: eneseotsingud, kahtlased ärid, tarbimiskultuuri pealevool, meelemürkide levik jne. Kogu see varjamata valu saabki liha luudele «Kirvetüüs».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles