Puust ja punaseks: mida lapsele laagrisse kaasa pakkida?

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Laagrihooaeg on alanud, nagu ka muutlik Eesti suvi. Mida siis peab üks lapsevanem teadma, kes ehk esimest korda oma last laagrisse saadab?

Ajakirja Märka last möödunud aasta juuninumbris anti väga põhjalikku nõu, loe seda artiklit siit! Ühe soovitusena tuuakse välja, et oluline on kaasata last juba laagri valimisel, kindlasti aga tuleks kaasata laps ka siis, kui läheb asjade pakkimiseks.

Lapsel tuleb laagris iseseisvalt hakkama saada – igaüks hoolitseb ise enda ja oma toa puhtuse eest – prügi tuleb panna prügikasti, hommikul teha voodi korda ja avada aken toa õhutamiseks ning sporditarvete kasutamisel tagastada need algsesse kohta. Selliste väikestena tunduvate, kuid samas oluliste asjade meenutamine võib tunduda asjatuna, kuid tegelikult annab see noortele võimaluse õppida iseseisvumist.

Asju koos pakkides saab laps tunda end olulisena ja samas on tal ülevaade kaasas olevatest asjadest, nende kasutusotstarbest ja ka asukohast kotis. Lapsed soovivad sageli hoida oma asju lahti pakkimata kotis. Nii kipub aga kaduma ülevaade kasutatud ja määrdunud ning eelseisvateks laagripäevadeks kaasavõetud riietusesemete üle. Hea on lapsele mustapesukorviks kaasa anda üks tavaline riidest kott, kuhu saab koguda määrdunud rõivad ja hoida neid puhastest eemal.

Mida kotti pakkida?

  • Piisavalt vahetusriideid ja -jalanõusid. Arvesta laagritegevustega ja vaata ilmateadet! Lihtne reegel on arvestada igaks päevaks komplekt riideid ja lisaks üks tagavarakomplekt.
  • Peakate, ujumisriided, rannalina.
  • Hambahari ja hambapasta, seep või dušigeel, šampoon ja švamm.
  • Mõni lemmikmänguasi, mis aitab kodust eemal olles luua turvatunnet.
  • Kui laagris lubatakse, siis ka mobiiltelefon ja selle laadija.
  • Vanemate või teiste lähedaste (vanavanemad, õde-vend, tädi-onu) kontaktandmed, kellele laps saab helistada.
  • Pisut taskuraha.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles