Taavi Rõivas andis 53 000 euro eest krüptonõu (29)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Erik Prozes

Endine peaminister ja praegune riigikogu liige Taavi Rõivas müüs oma ettevõtte Inspiring Minds OÜ alt mullu 53 000 euro eest konsultatsiooniteenuseid.

Pärast kulude mahaarvamist kujunes firma kasumiks pea 30 000 eurot. Lisaks maksis Rõivas endale firma kaudu palka, 13 600 eurot aastas ehk veidi üle 1000 euro kuus, selgub Inspiring Mindsi majandusaasta aruandest. Suurt rohkemat aruandest välja ei loe. 

Missugust nõu ja kellele poliitik andis? Võib eeldada, et üks osa sissetulekust tuli krüptoraha ja personaalmeditsiiniga tegelevast ettevõttest Shivom. Nimelt rääkis Rõivas aasta tagasi uudisteportaalile Geenius, kuidas ta püüab aidata rahvusvahelise haardega ettevõtteid, kelle missioon teda kõnetab, sealhulgas Shivomi. Ta ütles toona, et osutab nõustamisteenust oma konsultatsioonifirma alt, kuid ei soostunud avama, kui palju ta hüva nõu eest raha kasseerib.

Lisaks on Rõivas Leedu idufirma Lympo nõukogus. Ettevõte loodab tänu plokiahela tehnoloogiale inimeste terviseandmeid ratsionaalsemalt kasutada ja nende missioon on panna inimesed rohkem sportima ja aktiivset eluviisi harrastama.

Mullu kevadel liitus Rõivas veel Leedus avatud arenduskeskuse Blockchain Centre Vilnius juhtorganitega.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles