VIDEO Trikimeister: sain ammunoolega pähe, kuid elu läheb edasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Trikimeister Li Lau Makhanda haiglas koos teda ravinud arsti ja õega
Trikimeister Li Lau Makhanda haiglas koos teda ravinud arsti ja õega Foto: facebook.com

Lõuna-Aafrika Vabariigis Makhandas (varem Grahamstown) toimuval National Arts Festivalil astus 30. juunil üles trikimeister, kes sai ammunoolega pähe.

Li Lau, kelle lavanimi on One Crazy China, astus etenduses üles koos kolleegi Brendon Peeliga, kes vastutas ammu eest, teatab msn.com.

Li ja ta kaaslase lavastuse taga oleva produktsioonifirma Magic Africa esindaja teatel tekkis ammus tehniline tõrge ja nool läks liiga vara lendu, tabades trikimeistrit. Esindaja rõhutas, et Peel ei ole juhtunus süüdi, sest tegemist ei ole inimliku veaga.

«Selles etenduses oli Li põgeneja rollis, amb oli pandud vinnastusmasinale ning noole lennuaeg oli ajastatud. Peel hoidis sellel masinal silma peal, amb ei olnud noole lendu minemisel tema käes. Tegemist oli lavastusega, mida Li ja Peel olid kandnud ette kümneid kordi ning varem ei olnud midagi juhtunud,» teatas esindaja.

Brandon Peel (vasakul) ja Li Lau
Brandon Peel (vasakul) ja Li Lau Foto: facebook.com

Etendus katkestati Li vigastuse tõttu ja ta viidi Makhanda Settlersi haiglasse, kus ta peahaava raviti. Ta vajas ka õmblusi, sest nooleteravik oli lõhkunud peanaha ja tekitanud sügava haava.

«Tegemist ei olnud ohtliku instidendiga. Sain küll vigastada, kuid mitte väga raskelt. Elu läheb edasi. Peame võtma kasutusele paremad turvameetmed, et enam midagi sellist ei juhtuks. Me ei pane end mitte kunagi meelega ohtu, vaid meie etteasted on tänu harjutamisele ohutud. Tänan fänne toetuse eest ja me jätkame oma etendustega,» teatas Li pärast haiglast väljasaamist sotsiaalmeedias.

Trikimeister Li Lau Makhanda haiglas koos teda ravinud arsti ja õega
Trikimeister Li Lau Makhanda haiglas koos teda ravinud arsti ja õega Foto: facebook.com

Brendon Peel kirjutas sotsiaalmeedias teatades, et ta vabandab vaatajates hirmu tekitanud intsidendi pärast.  

«Li sai vigastada, kuid ta haav ei ole eluohtlik. Ta saab terveks. Meile on kõige tähtsamad pealtvaatajad, nii lapsed kui täiskasvanud ning me ei näita kunagi midagi sellist, mis võiks liiga eluohtlik olla ja kabuhirmu tekitada,» kirjutas Peel.

Li ja Peeli järgmine etendus peaks toimuma 6. juulil. Festivali organiseerijate nõudmisel jätavad nad sellest etendusest ammutriki välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles