Naissaare kuulsaimaist elanikust valmib kontsertetendus

Kultuuritoimetus
Copy
Oliver Kuusik
Oliver Kuusik Foto: Rapla Kirikumuusika festival

Dominy Clementsi «Laser ja läätsed» esietendub 10. juulil Naissaarel Omari küünis. Ingmar Jõela lavastuses osalevad Oliver Kuusik (tenor), Tiit Kikas (laserharf, viiul jt instrumendid), Kadri Toomoja (orel).

 

Naissaarel tuuakse vaid juulikuu viiel õhtul publiku ette valgusmängulise kontsertetenduse «Laser ja läätsed», mille autor Dominy Clements jätkab Naissaarelt pärit maailmakuulsa optiku Bernhard Schmidti elu kajastamisega.

Lavastus on jätkuks 2013. aastal Nargenfestivalil Noblessneri valukojas lavale tulnud Clementsi ooperile «Valgustatud pimedusejünger», mis käsitles Bernhard Schmidti kogu elukäiku. «Laser ja läätsed» aga manab vaatajate ette ühe päeva kuulsa optiku elu viimaseks jäänud 1935. aastast.

Laval saavad kokku peategelase unistused ja läbielamised, unenäoline muusika ja oreli kõlamaastikud ning lavavalgustuse keskpunktiks on rabavalt vaatemängulise laserharfi kiired. Schmidti toob ajaloohämarusest reaalsemalt vaatajale lähemale osatäitja Oliver Kuusiku sugulusside saare kuulsaima elanikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles