Vaata, kes pääsesid lavakasse magistri- ja doktoriõppesse

Kultuuritoimetus
Copy
Laura Kalle on Ugalas näitleja ja dramaturgina töötanud 2016. aastast. Taustal oleval riiulil on üle tuhande plaadiümbrise, mis lavastuse «Once» tarbeks annetajate abiga kokku korjati.
Laura Kalle on Ugalas näitleja ja dramaturgina töötanud 2016. aastast. Taustal oleval riiulil on üle tuhande plaadiümbrise, mis lavastuse «Once» tarbeks annetajate abiga kokku korjati. Foto: Elmo Riig

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia vastuvõtukomisjon kinnitas uued üliõpilased lavakunsti magistri- ja doktoriõppesse. 

Magistrikursusele võeti vastu:

  • Grete Jürgenson (On lõpetanud Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna teatrikunsti erialal 2017. aastal. Alates 2017. aastast töötab ta näitlejana Rakvere Teatris.)
  • Laura Kalle (2016. aastal lõpetas EMTA Lavakunstikooli 27. lennu, samuti on lõpetanud Tartu Ülikooli eesti keele ja kirjanduse eriala, töötab Ugalas näitleja-dramaturgina aastast 2016.)
  • Kaija Maarit Kalvet (2011. aastal lõpetas Tartu Ülikooli semiootika ja kulturoloogia õppekava bakalaureuseõppe. 2011–2015 õppis ta Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemias etenduskunstide osakonnas teatrikunsti erialal ning omandas lavastaja, näitleja ja harrastusteatrite juhi kutse. Koos kursusekaaslastega asutas 2014. aastal teatri Must Kast, kus ka siiani töötab.)
  • Karl Laumets (2016. aastal lõpetas EMTA Lavakunstikooli (27. lend), töötab Vanemuise teatri draamanäitleja aastast 2016, tema lavastus «Kalevipoeg» pälvis Eesti Teatriliidu aastaauhinna parimale lavastajale 2018.)
  • Anett Pullerits (lõpetanud 2019. aastal Tartu Ülikoolis teatriteaduse.)
  • Anastasiia Pylaeva
  • Christopher Rajaveer (2016. aastal lõpetas ta Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli. Alates 2016. aastast töötab ta näitlejana Eesti Draamateatris.) 
  • Kerli Rannala
  • Jaanus Tepomees (On lõpetanud Tallinna Ülikooli Eesti Humanitaarinstituudi kultuuriteaduse erialal (2010) ning Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna (2013). 2017. aasta sügisest on Vanemuise teatri draamanäitleja.)
Toomas Suuman ja Grete Jürgenson esitavad eesti poeetide luulet.
Toomas Suuman ja Grete Jürgenson esitavad eesti poeetide luulet. Foto: Rakvere Teater
Lavastaja Kaija M Kalvet.
Lavastaja Kaija M Kalvet. Foto: Marko Saarm
Tanel Jonas, Karl Laumets, Riho Kütsar ehk Kalevipoeg oma vendadega, taamal ema Linda (Piret Laurimaa). FOTO:
Tanel Jonas, Karl Laumets, Riho Kütsar ehk Kalevipoeg oma vendadega, taamal ema Linda (Piret Laurimaa). FOTO: Foto: Gabriela Liivamägi
Idupoliitik Ustav Tõukeratas (Christopher Rajaveer)
Idupoliitik Ustav Tõukeratas (Christopher Rajaveer) Foto: Erlend Štaub / Kanal 2
Tantsib Jaanus Tepomees.
Tantsib Jaanus Tepomees. Foto: Maris Savik / Tallinna tantsuteater

Magistrikursuse juhtivad õppejõud Anu Lamp ja Jaak Prints tõdesid, et konkurss osutus väga tihedaks. «Raske südamega tuli paratamatult välja jätta mõned väga tugevad kandidaadid,» lisas Prints.

Kaheaastase kursuse jooksul keskendutakse lavakõne süvendatud teadmiste ja oskuste omandamisele ning nende õpetamise pedagoogikale. Õppekava läbiviimisel tehakse koostööd Tallinna Ülikooli haridusteaduste instituudi ja mitmete teiste valdkondade spetsialistidega.

Doktoriõppes alustavad muusika ja teatrikunsti õppekaval õppimist eksternina Ana Victoria Falcon Araujo, Jüri Nael ja Giacomo Veronesi. Teise aasta doktorant Hanna Junti jätkab eksterni-staatuse asemel põhikohal.

Jüri Nael 
Jüri Nael Foto: Stanislav Moshkov

Lavakool annab oma kodulehel teada, et käesoleval aastal oli huvi teatrikunsti loomingulise doktoriõppe vastu rekordiliselt suur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles