Taavi Aas lahkub Tallinna TV nõukogust (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Taavi Aas.
Taavi Aas. Foto: Remo Tõnismäe

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas lahkub huvide konflikti tõttu Tallinna TV nõukogu esimehe ametist.

«Täna oli Tallinna TV nõukogu koosolek, mis oli minu jaoks viimane. Juhatasin koosolekut esimese päevakorrapunkti ajal, mis rääkis sellest, kuidas on kokkuhoiuplaanidega toime tuldud ja edasiste punktide arutelust loobusin,» ütles Aas.

Ta lubas kolmapäeval, et saadab veel samal päeval nõukogu esimehe kohalt lahkumise avalduse ära, sest valikut tal ei ole. «Asi on nimelt selles, et riigikantselei teatas mulle paar nädalat tagasi, et kuna muuhulgas allub mulle Tarbijakaitse- ja Tehnilise Järelevalve Amet, siis ma oleksin pidanud niikuinii sellest ametist loobuma, sest TTJA teostab kontrolli Tallinna televisiooni üle,» selgitas minister.

Ta lisas, et loodab väga, et Tallinna TV siiski jätkab oma tegevust. Ja et kui praegune linnavalitsus on telekanali rahastamise osas teinud teistsuguseid otsuseid kui Aasa juhitud eelmine linnavalitsus, siis peavad juhatus ja nõukogu lihtsalt nende otsustega arvestama ja vastavalt sellele tegutsema.

Sihtasutus Tallinna Televisioon jäi mullu üle 667 000 euroga miinusesse. Selle peamiseks põhjuseks peab sihtasutus tehnilisi ja programmilisi ümberkorraldusi. Juunis võeti vastu Tallinna 2019. aasta esimene lisaeelarve, millest Tallinna TV-le lisaraha ei eraldatud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles