Rootsi laskesuusatamise endine peatreener karmist korruptsioonist: Itaalia ostis olümpiamängud

, Reporter
Copy
Rootsi koondise endine peatreener Wolfgang Pichler
Rootsi koondise endine peatreener Wolfgang Pichler Foto: PETTER ARVIDSON/imago/Bildbyran

Endine Rootsi laskesuusatamise peatreener Wolfgang Pichler ei ole korraldajamaa valikuga rahul ning arvab, et võrreldes Itaaliaga oli Rootsil tunduvalt parem mängude kontseptsioon.

Nii Rootsi kui ka Itaalia esitasid oma kandidatuuri, et korraldada 2026. aasta taliolümpiamänge. Eelmisel nädalal jõudis Rahvusvaheline Olümpiakomitee (IOC) otsuseni ning järgmisi taliolümpiamänge valiti korraldama Itaalia – täpsemalt Milano ja Cortina d'Ampezzo. 

Iltalehti andmetel ei olnud selle uudisega sugugi rahul Pichler, kes töötab Rootsi Olümpiakomitees arendustreenerina ning tegeleb uute noorsportlaste ettevalmistamisega järgmisteks taliolümpiamängudeks. Tema arvates oleksid mängud pidanud kindlasti toimuma Rootsis.

Pichler: «See on skandaal, olin šokis. Olen sakslane, aga mõtlen nagu rootslane. Sõitsin tütrele lennujaama järele, kui otsus tuli. Pidin peatuma, sest hakkasin peaaegu nutma.»

Rootsi plaanis korraldada mängud, mis oleksid nii majanduslikult kui ka ökoloogiliselt jätkusuutlikud. Seetõttu usub Pichler, et hääletus ei olnud täielikult korrektne ning seal võis toimuda midagi kahtlast. 

«Meil oli parem kontseptsioon: jätkusuutlikud olümpiamängud, mis oleks tulevastele korraldajatele eeskujuks. Rootsi ei ole kunagi taliolümpiamänge korraldanud, kuid Itaalia on seda teinud kaks korda. Teame, et nad on korrumpeerunud ja pankroti äärel, kuid ometi said nemad korraldusõiguse. Ma ei suuda seda mõista,» ütles Pichler. Ta lisas: «Lõuna-Itaalias ei ole keegi talispordist isegi huvitatud. Ma arvan, et Itaalia ostis olümpiamängud.»

Pilcher treenis varasemalt nii Rootsi kui ka Venemaa laskesuusatajaid ning otsustas 2019. aasta jaanuaris treeneriametist loobuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles