Tšehhid ajasid Putini ja Medvedevi segi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev (vasakul) ja peaminister Vladimir Putin.
Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev (vasakul) ja peaminister Vladimir Putin. Foto: AP / Scanpix

Euroopa Liidu eesistujamaa Tšehhi ametnikud saatsid Vene-Ukraina gaasitüli kohta ametliku avalduse, milles nimetasid Vene peaministrit Vladimir Putinit riigi presidendiks.

«[Tšehhi peaminister Mirek Topolánek] arutas Saksa kantsleri (Angela) Merkeli ja Venemaa presidendi (Vladimir) Putiniga vaatlusmissiooni volitusi läbi Ukraina kulgeva Vene gaasi varustamise jälgimisel,» seisis tšehhide avalduses, vahendas AFP.

40 minuti pärast saadeti uus avaldus, milles «taandati» Putin peaministriks, kuid ühes teises lõigus jäeti tema ametikoht endiselt muutmata.

Selle aasta alguses Prantsusmaalt ELi eesistujamaa kohtustused üle võtnud Tšehhi ametnikele, kes peavad lisaks Vene-Ukraina gaasitülile otsima lahendust ka euroliitu kollitavale majanduslangusele ja Gaza veresaunale, polnud see esimeseks apsakaks.

Pahameeletormi põhjustas ka paremtsentristliku peaministri pressiesindaja Jiri Frantisek Potuzniki avaldus, kes kinnitas aasta alguses, et Iisraeli sõjalised operatsioonid Gaza sektoris on rohkem «kaitsva kui ründava iseloomuga».

Hiljem teatas Potuznik, et tegi vea kogemata, kuid meedia tõlgendas tema kommentaari kui Iisraeli toetavat avaldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles