Metallica kontserdist üritavad kasu lõigata libamajutust pakkuvad kelmid

Ketrin Mehine
Copy
Portaalis Airbnb majutust pakkuva Tartu hotelli kuulutuse kuvatõmmis.
Portaalis Airbnb majutust pakkuva Tartu hotelli kuulutuse kuvatõmmis. Foto: Kuvatõmmis

Kahe nädala pärast, 18. juulil annab​ heavy metal'it viljelev bänd Metallica Tartus kontserdi. Selleks kuupäevaks on paljud majutusasutused juba pilgeni täis. Vabu ööbimispaiku võib veel leida näiteks Airbnb kaudu, mis vahendab majutus-, seal hulgas kodumajutuspakkumisi üle maailma. Internetis ööbimist broneerides tuleks olla tähelepanelik, et mitte langeda pettuse ohvriks, sest Airbnb kaudu reklaamib end ka mitu võltspakkujat.

Ööbimispaiga tutvustamisel on kasutatud võõrapäraseid nimesid, näiteks reklaamib oma majutust keegi Heiebjrt Gunnarsdóttir house. Sama nime all on lisatud kaks erinevat pakkumist, kuid Heiebjrti reklaamil ei ole vajalikke kontaktandmeid ning pakutavale majutuskohale pole antud tagasisidet. Ka on kirjelduses info, et hotellid asuvad Tartu vanalinnas, aga kaart näitab asukohaks hoopis Tammelinna ja Ropka linnaosa.

Kuulutused teeb kahtlaseks asjaolu, et majutuse tutvustamisel on kasutatud Tartu hotellide Lydia ja Pallas kirjeldusi. Kuulutuste juures olevad pildid ei lähe kindlasti kokku Tartu vanalinnas asuva Lydia ega kesklinnas asuva Pallase hotelliga.

Pallase juht Karl Tamm rääkis, et hotelli meeskond identiteedivargusest ei teadnud, sama ütles ka Lydia hotelli esindaja Liis Paju. Nii Tamm kui ka Paju lubasid asjaga tegeleda, et väärinformatsioon peagi maha võetaks.

Portaalis Airbnb majutust pakkuva Tartu hotelli kuulutuse kuvatõmmis.
Portaalis Airbnb majutust pakkuva Tartu hotelli kuulutuse kuvatõmmis. Foto: Kuvatõmmis
Portaali Airbnb majutuskuulutuse kuvatõmmis.
Portaali Airbnb majutuskuulutuse kuvatõmmis. Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles