Pildid: Briti politsei üritab lahendada 33 aasta tagust kadumisjuhtumit

Inna-Katrin Hein
Copy

Briti politsei asus taas uurima üle 30 aasta tagasi kadunud kinnisvaramaakleri Susannah «Suzy» Jane Lamplughi juhtumit, tehes seda hiljuti saadud uute andmete põhjal.

3. mail 1961 Cheltenhamis sündinud Lamplugh kadus 28. juulil 1986 Londonis Fulhamis ja seni ei ole teada, mis temaga juhtus, teatab theguardian.com.

Suzy Lamplugh enne kadumist
Suzy Lamplugh enne kadumist Foto: Kuvatõmmis/Youtube

25-aastast naist nähti viimati Shorrolds Roadi ühe maja juures, mida ta pidi kliendile näitama, kuid pärast seda tema asukoha kohta andmed puuduvad. Kohus tunnistas ta 1994 surnuks ning arvatakse, et ta mõrvati ja ta surnukeha hävitati. Selle naise kadumise ja surmaga seoses ei ole kedagi arreteeritud ega süüdi mõistetud.

Briti politsei teatel said nad Lamplugh kadumise kohta uusi andmeid ja nad asusid  Worcestershire’is asuvatelt maadelt ostima asitõendeid.

Briti politsei uurib 33 aasta tagust kadumisjuhtumit, käivitades Worcestershire’i maadel kaevamised
Briti politsei uurib 33 aasta tagust kadumisjuhtumit, käivitades Worcestershire’i maadel kaevamised Foto: Tristan Potter / SWNS/Scanpix

«Politsei sai uusi vihjeid Lamplugh kadumise kohta. Uurime mitut paika, kaasa arvatud põhilise kahtlusaluse John Cannani emale varem kuulunud maja ja aeda,» teatas politsei eisndaja.

Politsei sõnul kadus Lamplugh siis, kui pidi kohtuma kliendiga, kes andis enda kohta nime Mr. Kipper.

John Cannanist sai selles juhtumis põhiline kahtlusalune 2002 ja tema kohta leiti 2018 veel tõendeid, mille tõttu alustati uut uurimist.

John Cannan
John Cannan Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kohus saatis Cannani trellide taha 1989 Readingis toimunud vägistamise pärast. Vägistamisjuhtum leidis aset samal aastal, kui Lamplugh kadus. Cannan sai vanglakaristuse ka Shirley Banksi vägistamise ja mõrva ning Julia Holmani röövimiskatse eest.

Cannan eitas kohtus Lamplugh röövimist ja mõrvamist.

Möödunud aasta novembris sai politsei kohtu loa otsida läbi John Cannani ema Sheila Cannani endise kodu, mis asub Birminghamis Sutton Coldfieldis.

Politsei vaatas nüüd Sheila Cannani kunagise kodu, garaaži ja aia läbi. Selles osales 15 politsenikku, kuid ka arheoloogid ja antropoloogid juhuks, kui sealt leitakse inimskelett. Kaasatud on pinnast läbiv radar, et uurida maapinnas olevat.

Politsei lisas, et Sheila Cannani maja uued omanikud ei ole nende uuringuga seotud.

«Me ei saa veel tulemusi kommenteerida, sest uurimine on pooleli ja andmeid analüüsitakse. Lamplughi perekonda informeeritakse  uutest ootsingutest ja andmetest. Selle juhtumiga tegelevad kogenud kriminaalpolitseinikud. Me jätkame otsinguid ja uurimist,» teatas politsei esindaja.

Briti politsei uurib 33 aasta tagust kadumisjuhtumit, käivitades Worcestershire’i maadel kaevamised
Briti politsei uurib 33 aasta tagust kadumisjuhtumit, käivitades Worcestershire’i maadel kaevamised Foto: Tristan Potter / SWNS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles