Põhja prefektuuri 2008. aasta parimaks kriminaalpolitseinikuks sai Rimma Tšervinskaja

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pärkna
Priit Pärkna Foto: AFP / Scanpix

Põhja Politseiprefektuur valis kuuendat korda aasta parima kriminaalpolitseiniku, kelleks kuulutati narkokuritegude talituse politseijuhtivinspektor Rimma Tšervinskaja.


«Aasta kriminaalpolitseiniku tiitel on aunimetus, millega täname ja tunnustame viimase aasta jooksul silmapaistvalt häid töötulemusi saavutanud kriminaalpolitseinikke,» ütles Põhja prefektuuri kriminaalosakonna juht vanemkomissar Priit Pärkna.

«Olla kriminaalpolitseinik pole pelgalt elukutse, see on eluviis. Päevast päeva elu pahupoolega kokku puutumine ning tööpäevad, mis vahel kestavad öötundideni, nõuavad ülihead stressitaluvust ja külma närvi. Lisaks peab kriminaalpolitseinik olema hea meeskonnamängija, sest üksi on selles töös väga raske head tulemust saavutada.»

«Narkokuritegude talituse politseijuhtivinspektor Rimma Tšervinskaja menetluses on olnud väga keerulisi ning mahukaid kriminaalasju, mille uurimisega ta on silmapaistvalt hästi hakkama saanud.»

«Näiteks menetles Tšervinskaja 2008. aastal kriminaalasja, mis puudutas Eesti suurima kanepikasvatuse avastamist, kust Põhja prefektuuri narkoüksus koostöös piirivalveametiga konfiskeeris ligi 800 kanepitaime,» ütles Pärkna.

«Rimma on äärmiselt hinnatud kolleeg nii Põhja prefektuuri narkoüksuse töötajate hulgas kui ka paljude teiste politseinike seas. Tänu Rimma professionaalsele tööle on mitmed ohtlikud kurjategijad kohtu poolt väga pikaks ajaks vangi mõistetud,» lisas vanemkomissar.

Rimma Tšervinskaja on töötanud politseis mitmetel erinevatel ametikohtadel. Tallinna prefektuuri (praegune Põhja prefektuur) narkokuritegude talitusse asus ta tööle 2002. aasta aprillis.

Põhja prefektuuri parima kriminaalpolitseiniku aunimetusele esitati sel aastal 13 kandidaati. Aasta kriminaalpolitseiniku aunimetust antakse Põhja Politseiprefektuuris välja alates 2003. aastast. Varem on tiitli pälvinud Anton Tšurilov, Elmar Vaher, Toomas Jervson, Inge Lasn ja Kaido Kõplas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles