Mustvee keskerakondlased umbusaldavad parteikaaslasest abivallavanemat

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Varem Jõgeva valda juhtinud Enn Kurg on teist aastat ametis Mustvee abi­valla­vane­mana. Paraku pole osa vallavolikogu liikmeid tema tööga rahul.
Varem Jõgeva valda juhtinud Enn Kurg on teist aastat ametis Mustvee abi­valla­vane­mana. Paraku pole osa vallavolikogu liikmeid tema tööga rahul. Foto: Eili Arula/Tartu Postimees

Eelmisel nädalal andsid Mustvee vallavolikogu opositsiooni kuuluva Keskerakonna fraktsiooni liikmed sisse umbusaldusavalduse abivallavanem Enn Kure vastu, kes kuulub samuti Keskerakonda.

See, et keskerakondlased oma parteikaaslast umbusaldavad, pole umbusaldusavalduse puhul ainuke ebaharilik detail. Juhul kui volikogu enamus hääletab umbusaldamise poolt, ei vabasta see abivallavanemat ametist, sest Kurg sai Mustvee valla abivallavanemaks konkursi korras ning tema nimetas käskkirjaga ametisse Mustvee endine vallavanem Jüri Morozov. Umbusaldamise järel jääb Kurg abivallavanemaks, kuid sellisel juhul ei ole ta enam vallavalitsuse liige ega tohi osaleda vallavalitsuse istungitel.

Sümboolne žest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles