Toomas Kuum: Kanepi kaotas hiilgavas vormis šveitslannale

Indrek Raudkivi
, reporter
Copy
Kaia Kanepi 20-st äralöögist Belinda Bencici vastu võiduks ei piisanud. 
Kaia Kanepi 20-st äralöögist Belinda Bencici vastu võiduks ei piisanud. Foto: Victoria Jones/PA Wire/PA Images

Eesti teine reket Kaia Kanepi kohtus eile Wimbledoni tenniseturniiri teises ringis Šveitsi esinumbri Belinda Benciciga. 22-aastane šveitslanna on käesoleval hooajal muruväljakutel olnud heas hoos. Juuni lõpus Mallorca turniiril jõudis Bencic finaali ja alistatute seas olid näiteks sakslanna Angelique Kerber ja 17-aastane USA tõusev täht Amanda Anisimova, Eastbourne’is jäi ta aga üllatuslikult alla Jekaterina Aleksandrovale Venemaalt.

Tänane mäng kulges vähemalt avasetis äärmiselt tasavägiselt. Eesti teine reket Kanepi mängis hästi, kuid seekord oli vastane lihtsalt parem. Avasetis seisul 1:1 oli just eestlanna see, kes jõudis esimesena servimurdeni. Kahjuks murdis 22-aastane šveitslanna kohe vastu. Seisul 4:3 murdis Bencic teist korda Kanepi pallingu ning sellest piisas, et avasett 6:3 võita.

Tennisekommentaator Toomas Kuum ütles, et mängu põhjal võib öelda, et Bencic on hiilgavas vormis.

«Šveitslannal oli kogu aeg käik varuks, äärmiselt osavalt kasutas ta ära selle, et Kaial ei õnnestunud vajalikul määral esimene serv, ning haaras Kaia teisel servil kohe initsiatiivi,» rääkis Kuum.

Teises setis oligi Kaia hädas esimese serviga ning teist servi ründas Bencic agaralt. Ei saa öelda, et Kanepi kehvasti oleks mänginud, sest varieeris osavalt mängu ning võimsad eeskäelöögid tõid punkte, kuid vastane mängis kohati lausa filigraanselt.

Järgmises ringis kohtub Bencic 29-aastase ameeriklanna Alison Riskega (WTA 55.), kes alistas kaks tundi ja 53 minutit kestnud lahingus Ivana Jorovici Serbiast 6:2, 6:7(4), 9:7.

Peaks Bencic aga ka järgmises kohtumises võidukas olema, siis tuleb suure tõenäosusega rinda pista maailma esinumbri, austraallanna Ashleigh Bartyga, kelle vastaseks kolmandas ringis on Suurbritannia tennisist Harriet Dart (WTA 182.).

«Usun, et neljandas ringis lähevad omavahel vastamisi Bencic ja Barty. Sellest võib tulla väga põnev lahing ning mina siin maailma esireketile mingit eelist ei annaks,» ütles Kuum.

Homme on suurepärane revanšivõimalus Eesti esireketil Anett Kontaveidil, kes peab Wimbledonis kolmanda ringi kohtumise tšehhitar Karolina Muchovaga (WTA 68.) Kontaveit mängis Muchova vastu Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste avaringis ning kaotas kolmes setis 6:3, 2:6, 2:6.

Muchova oli Wimbledoni avaringis parem serblannast Aleksandra Krunicist 7:5, 6:2 ning teises ringis alistas ameeriklanna Madison Brengle’i 6:3, 6:4.

Kaia Kanepi – Belinda Bencic

Ässad – 4:3
Topeltvead – 8:4
Äralöögid – 20:22
Lihtvead – 20:13
Punktid – 47:68

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles