Putin: Venemaa ei saa investeeringute tõttu Venezuelas ükskõikne olla (3)

Copy
Venemaa president Vladimir Putin Itaalias pressikonverentsil.
Venemaa president Vladimir Putin Itaalias pressikonverentsil. Foto: Iliya Pitalev / Sputnik/ Scanpix Baltics

Venemaa on investeerinud Venezuelasse miljardeid ning seepärast ei saa ta jääda ükskõikseks viisis, kuidas Venezuela vaenupooled oma suhteid normaliseerivad, ütles Venemaa president Vladimir Putin.

«Jah, meil on president Nicolás Maduroga head suhted ning need tehti selliseks kaua aega tagasi. Oleme saatnud sinna riiki sõjatehnikat ning teeme koostööd majanduses ja energiasektoris,» lausus Putin pressikonverentsil pärast kohtumist Itaalia peaministri Giuseppe Contega.

«Oleme investeerinud sinna miljardeid ning me ei saa jääda ükskõikseks viisis, kuidas vastaspooled oma suhteid normaliseerivad,» lisas Putin.

«Siin on meil opositsioonijuht härra (Juan) Guaidó, kes kõndis ühele väljakule, tõstis silmad taevasse, pöördus Jumala poole ja kuulutas end presidendiks. Väga tore, aga Jumal ei teavitanud meid, kuidas ta sellesse pöördumisse suhtus. Meile pole ta saatnud ühtegi sõnumit,» lisas president.

«Seepärast arvan, et peame naasma oma patuse ja sureliku Maa peake ning juhinduma demokraatia protseduuridest ja reeglitest, mille saab vähendada ühele asjale: dialoogile ja suhtlemisele rahvaga, valijatega. Seda on vaja valimiste pidamiseks ning edasiste arengute kindlakstegemiseks valimistega,» lausus ta.

Putini sõnul tervitab Venemaa Venezuela juhtkonna ja opositsiooni dialoogi Norras.

Presidendi sõnul loodab ta, et kõnelused leiavad mõlemat poolt rahuldava lahenduse ning sellega suudetakse olukord normaliseerida.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles