Naiste korvpalli EMil selgusid poolfinalistid

Christopher Krutto
Copy
Serbia naiskond tähistamas.
Serbia naiskond tähistamas. Foto: Predrag Milosavljevic / ZUMAPRESS.com

Serbia pealinnas Belgradis peetavatel naite korvpalli EM selgusid eile poolfinalistid, kelleks on Inglismaa, Prantsusmaa, Hispaania ja Serbia.

Suurbritannia naiskond tegi ajalugu, kui jõudis esimest korda ajaloos poolfinaali, alistades Ungari koondise 62:59. Võidu peaarhitektiks oli turniiri parima mängija auhinna favoriit Temi Fagbenle. Poola liiga hooaja parim mängija viskas 29 punkti ning võttis kaheksa palli. Teda toetas Jo Leedham 12 lauapalli ning 8 resultatiivse sööduga.

Suurbritanniast sai esimene koondis, kes on lunastanud pääsme järgmise aasta olümpiamängude kvalifikatsiooniturniirile.

Brittide poolfinaali vastaseks tuleb Prantsusmaa, kes alistas õhtu kõige põnevamas mängus Belgia 84:80. Ainsas veerandfinaalis, mis läks lisaajale, tõusis Prantsusmaa õhtu tähtsaimaks mängijaks Sandrine Gruda, kes viskas muljetavaldavad 33 punkti ning korjas 10 lauapalli.

Nii valitsev Euroopa meister Hispaania kui ka korraldajariik Serbia jõudsid poolfinaali, kus minnakse üksteisega vastamisi. Hispaania tegi Astou Ndouri 24 punkti ja 12 lauapalli toel puhta töö Venemaaga, keda võideti 78:54.

Serbia naiskonna parimaks kerkis Ana Dabovic, kes viskas esimesel veerandajal Rootsi vastu 16 punkti ning lõpetas 19 punkti peal. Serbia võitis mängu võimsalt seisuga 87:49.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles