Laulupidu ajas pea sassi: hämmeldunud jaapani turist arvas, et eestlased käivadki nii riides (1)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Tallinn, 04.07.2019
XXVII laulu- ja XX tantsupidu „Minu arm“. Tantsupidu. Peaproov.

Final, dress rehearsal XX Dance Celebration “My Fatherland is My Love” at Kalev Stadium. 
FOTO: MIHKEL MARIPUU/Postimees
Tallinn, 04.07.2019 XXVII laulu- ja XX tantsupidu „Minu arm“. Tantsupidu. Peaproov. Final, dress rehearsal XX Dance Celebration “My Fatherland is My Love” at Kalev Stadium. FOTO: MIHKEL MARIPUU/Postimees Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eilsel tantsupeopäeval toimus Tallinnas humoorikas vahejuhtum, kui laulu- ja tantsupeotralliks end valmis sättinud eestlased jaapani turisti segadusse ajasid.

Tallinlanna Triin töötab kesklinnas ning on laulu- ja tantsupeolisi harjunud kõikjal nägema. Nii oli ka eile.

«Hommikul tööle tulles vooris maja eest mööda mitu sahmakat tantsupeolisi, osad palusid oma veepudeleid täita, loomulikult seda nad ka said,» jutustab Triin.

Samal ajal astus toidukohta, kus Triin töötab, sisse kohvriga jaapanlane, et küsida kõrvalasuva asutuse avamisaja kohta.

«Rääkisime oma jutud ära ja näen, et ta muudkui vaatab ja vaatab mind,» meenutab Triin muheledes. «Piidleb juba pikemalt, kui mugav tundus... Siis prahvatas kohmetult küsimuse õhku, et kas ma pole ka kohalik, blond ning sinisilmne küll, aga ei pärga peas ega rahvariideid seljas!»

Selgus, et vaene turist polnud laulu- ja tantsupeost midagi kuulnud. «Nii jõudiski ta juba oma lühikesel teel lennujaamast Tartu maanteele arvata, et meie igapäevane linnapilt ongi selline rahvusromantiline ja pidulik,» naerab Triin vahva segaduse üle.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles