Inimesed, kelle hääl ja kaadrid saatsid laulupidusid

Laura Vadam
, reporter
Copy
Teleajakirjanik Ela Tomson ja filmimees Mati Põldre elavad Pärnus. Laulupeod pugesid neil südamesse just töö kaudu.
Teleajakirjanik Ela Tomson ja filmimees Mati Põldre elavad Pärnus. Laulupeod pugesid neil südamesse just töö kaudu. Foto: Urmas Luik

Kui eilses lehes ilmus lugu perest, kel ­laulupidu ­veres, kandudes geenide, lugude ja fotodega ühelt põlvkonnalt teisele, siis kõik eestlased ei jõua peoni samamoodi. Mõni meist juhitakse lauluväljakule tööga, näpus mikrofon või käes filmikaamera, näitamaks ­pidu liikuvas pildis.

Pärnakast teleajakirjaniku Ela Tomsoni hääl on nii mõnelegi tuttav, sest just tema töötas televisioonis laulupeo kommentaatorina – aastatel 1977–1999. Tema abikaasa Mati Põldre väntas pidudest linateoseid. Selliseid, mis jäänud sahtlisse, ja selliseid, ­mida näeb filmikastist praegugi.

“Mõnel on see geenides, aga mulle anti võimalus teha tänuväärset tööd. Mulle on olnud nii oluline seda rahvale vahendada, sest just tänu televisioonile said inimesed igal pool peost osa,” tõdes Tomson, meenutades hiljutist vestlust vana tuttavaga. “Laulupeotunne on see, kui võid igaühele enda ümber öelda “sina”,” mäletas ta vestluskaaslase öeldut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles