Iga lugu laulupeol on hitt omaette

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Laulupeo peadirigent Peeter Perens: «See kõik on teie jaoks valmistatud umbes kahe aasta jooksul tuhandete inimeste poolt ning see sünnib just nüüd ja praegu. See on ajalooline ja väga ainulaadne hetk.»
Laulupeo peadirigent Peeter Perens: «See kõik on teie jaoks valmistatud umbes kahe aasta jooksul tuhandete inimeste poolt ning see sünnib just nüüd ja praegu. See on ajalooline ja väga ainulaadne hetk.» Foto: Mihkel Maripuu

«No küll on raske see laulupeo kava sel aastal!» «See on tehniliselt nii raske repertuaar, miks?» «See «Kannel» läheb kindlasti väljakul «loksuma»!»

Niisuguseid valuhüüdeid oli kuulda enam kui aasta aega tagasi koorijuhtide suust, kes hakkasid oma lauljatele õpetama 150-aastase laulupeo laule. Peaproovis selgus, et poleks vaja olnud.

Kui reede hommikul laulupeo proovide alguses veel miski vihmale ei viidanud, siis koos bassidega lõpuks kaare alla ronides sai selgeks, et oleks võinud siiski ilmateadet ning korraldajate soovitusi järgida. Proovi kolmanda loo «Isamaale» ajaks, kui dirigent Triin Koch juubelilaulupeoks valminud dirigendipulti ronis, oli vihm ilma keebita saabunud alumiste ridade lauljad juba kurguni märjaks sadanud. Kaasa arvatud minu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles