Tsemenditootja teenis saastekvoodi müügist erakordse kasumi (3)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Kunda tsemenditehas.
Kunda tsemenditehas. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Eesti suurim tsemenditootja Kunda Nordic Tsement AS teenis eelmisel aastal tänu CO2 kvoodi ja sadama müügile pea 26 miljonit eurot kasumit.

Samas olid ettevõte majandustulemused head ilma erakorralise tulutagi. Käive oli 48,6 miljonit eurot ja kasum (kvoodimüük ja sadama võõrandamine maha arvestades) umbes 4 miljonit eurot.

Kunda Nordicu juhatus eesotsas Meelis Einsteiniga kirjutas aruandes, et kuna Eestis ehitatakse palju, läheb tsement endiselt hästi kaubaks. Tsementi ja klinkrit õnnestus edukalt ka välisriikidesse eksportida, eelkõige Lätti ja Soome.

Nagu öeldud teenis ettevõte kasutamata saastekvoodi müügist ja sadama võõrandamisest 21,7 miljonit eurot erakorralist tulu. Kuidas sissetulek jaotus, aruandest ei selgu.

Mullu septembris müüs ettevõte Kunda sadama Baltic Maritime Logistics Groupile, kuna tahtis keskenduda oma põhiärile ehk tsemendi tootmisele. Tehingu hinda osapooled ei avalikustanud.

Juhatuse sõnul oli firmal kordaläinud aasta ka tööohutuse valdkonnas. Nimelt ei juhtunud ühtegi tööõnnetust.

AS Kunda Nordic Tsement on 148-aastase ajalooga ettevõte, mis kuulub 75 protsendi ulatuses rahvusvahelise kontserni HeidelbergCement Group koosseisu, kus töötab ligikaudu 62 000 inimest 60 erinevas riigis. Veerand Kunda Nordic Tsemendist kuulub Hollandi firmale CRH Europe Investments B.V.

Kunda Nordic Tsement toodab ehitustsementi ja lubjakivikillustikku ning pakub sadamateenuseid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles