FIFA president soovib suurendada naiste MMil osalevate naiskondade arvu 32ni

Christopher Krutto
Copy
FIFA president Gianni Infantino
FIFA president Gianni Infantino Foto: Naseem Zeitoon / REUTERS/Scanpix

FIFA president Gianni Infantino soovib 2023. aastal toimuvaks naiste jalgpalli MMiks tõsta osavõtvate riikide arvu 24lt 32ni. Samuti soovib Infantino kahekordistada auhinnaraha kuni 60 miljoni dollarini.

Infantino rääkis enne pühapäeval peetavat naiste MMi finaali tiitlihoidja USA ja Euroopa meistri Hollandi vahel, et proovib oma ideedele saada FIFA nõukogu ja organistatsiooni liikmesriikide nõusoleku.

„Ma tahan kasvatada turniiri 32 naiskonnani,“ rääkis FIFA president pressikonverentsil. „Me peame kiiresti tegutsema, kui tahame tiimide arvu 2023. aasta turniiriks suurendada. Kui me seda teeme, siis me peaks uuesti korraldama konkursi korraldajamaa leidmiseks. Miski ei ole võimatu.“

MMi korraldamisõiguse soovijad pidid esitama kandidatuuriks vajalikud dokumendid aprilliks ning korraldaja valimine oleks pidanud toimuma 2020. aasta märtsis. See võib aga muutuda, kui tiimide arvu suurendatakse.

Hetkel on korraldamiseks vajalikud paberid esitanud Argentina, Austraalia, Boliivia, Kolumbia, Jaapan, Uus-Meremaa, Lõuna-Aafrika Vabariik ja Lõuna-Korea.

Infantino kiitis samal pressikonverentsil tänavust naiste MMi ning ütles, et praegu on hea võimalus ehitada naiste jalgpalli edasi.

Üks idee on kahekordistada auhinnaraha 60 miljonile dollarile. Eelmine aasta Venemaal peetud meeste MMil oli auhinnaraha umbes 400 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles