Mart Helme kohtub Viktor Orbániga (31)

Postimees
Copy
Mart Helme valitsuse pressikonverentsil.
Mart Helme valitsuse pressikonverentsil. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Täna algava kahepäevase Ungari visiidi käigus kohtub siseminister Mart Helme Ungari peaministri Viktor Orbániga ning Fideszi aseesimehe, riigisekretär Katalin Novákiga. Homme on kavas kohtumine Ungari siseministri Sándor Pintériga.

«Visiit on selleks, et tihendada Eesti ja Ungari suhteid tervikuna. Siseministeeriumite tasemel soovime arendada koostööd ja jagada Eesti kogemusi e-residentsuse teemal ning saada ülevaade Ungari kogemustest rändepoliitika kujundamisel ning migratsiooni tõkestamisel,» ütles siseminister pressiteate teel.

«Kohtumisel peaminister Viktor Orbániga ja riigisekretär Katalin Novákiga arutame suhteid nii erakondade kui ka Euroopa Liidu tasemel. Euroopa Liidus peab säilima riikidel rahvuslik suveräänsus, erinevad kultuurid ja keeled. Nii Fidesz kui ka EKRE on kristlikel traditsioonidel põhinevad erakonnad ning on soov luua poliitiline kristlikele traditsioonidele tuginev allianss, et seista vastu Euroopas vohavale liberaalsele maailmavaatele,» lisas Helme.

Lisaks täna algavatele kohtumistele külastatakse visiidi käigus ka Ungari piirirajatisi. Samuti toimub kohtumine CEPOLi ehk Euroopa Liidu õiguskaitsekoolituse ametis, kus arutatakse CEPOLi direktoriga Euroopa Liidu sisejulgeoleku tuleviku üle. 

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles