Treener Viks ja särtsakas judo-Lotte

Indrek Raudkivi
, reporter
Copy
Naisjudoka Annika Karilaid poseerib Eesti judoisa Andres Lutsari portree taustal
Naisjudoka Annika Karilaid poseerib Eesti judoisa Andres Lutsari portree taustal Foto: Erakogu

Eesti praegune tituleerituim naisjudoka Annika Karilaid (19) treenib klubis Aitado treener Glen Viksi juhendamisel. Karilaid on käesoleval aastal neljal Euroopa juunioride karikaetapil kehakaalus kuni 78 kilogrammi tõusnud poodiumile. Märtsis Kreekas peetud etapil astus koguni pjedestaali kõrgeimale astmele. See on kõva saavutus.

See, kuidas vahva tüdruk judo juurde jõudis, on omaette teema. Nimelt käis kuueaastane Annika vanematega kinos Lotte animafilmi vaatamas. Teatavasti on koeratüdruk Lotte aga väga vinge ippon’i-meister. Annikale meeldis tatamimaadlus nii, et ta ei jätnud enne jonni, kuni vanemad ta lõpuks käekõrval judotrenni viisid.

«Judo vastu polnud vanematel midagi, kui aga tahtsin minna poksitrenni, siis ajas isa sõrad vastu, et tüdruk, poks unusta küll ära,» rääkis Karilaid.

Kolme tegusa aastaga Eesti meistriks

Seitsmeaastaselt treener Jaan Heinroosi käe all alustanud Karilaid hakkas mõtestatult treenima viis aastat tagasi.

«Sihikindel treenimine sai alguse alles 14-aastaselt. Enne ei pannud ma eriti kedagi selili,» rääkis Karilaid.

Ka treeneri sõnul oli Karilaid lapsepõlves tüdruk nagu kõik teisedki.

«Meil oli tore tüdrukute punt. Tüdrukud said omavahel hästi läbi – sisemine konkurents ja treeningutel pingutamine viis asja edasi –, omavahel suheldi ka trenniväliselt. Annika jäi silma, kui harjutasime treeningul ühte kindlat võtet (o-soto-gake) ja paar päeva hiljem läksime Soome võistlustele. Annika sooritas heite võistlustel filigraanselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles