Putinit sõimanud Gruusia teleajakirjanik sulge sappa ei saa

Copy
Foto: Giuseppe Ciccia / PACIFIC P / SIPA / Scanpix

Gruusia telejaama Rusthavi-2 peadirektor Nika Gvaramia ei kavatse vallandada autorisaate "Postkriptum" juhti Giorgi Gabuniat, kes pruukis Vene presidendi Vladimir Putini suhtes otse-eetris vägisõnu.

Gvaramia ütles Ukraina telejaamale Gromadske, et ajakirjanik sai kahekuise eetrikeelu, kuid jätkab tööd Rusthavi-2-s.

Peadirektori arvates suurendas juhtunu telejaama menu: «Kinnitan teile, pärast seda kanali reiting vaid tõuseb.»

Tema sõnutsi peab juhtkond sündinut lubamatuks, seepärast kehtestaski Gabuniale ajutise eetrikeelu. Gvaramia sõnul oli otse-eetris ropendanud ajakirjaniku eesmärk «legitiimne», kuid võetud vorm, ropendamine, seda eesmärki vaid kahjustas.

Gruusia opositsioonilise telekanali Rusthavi-2 saatejuht Giorgi Gabunia alustas pühapäeva õhtul oma saadet venekeelse sõimuga Putini aadressil. 

Kanal esines vabandusega ning Gruusia peaminister Mamuka Bahtadze nimetas toimunut «kategooriliselt vastuvõetamatuks provokatsiooniks», mis ohustab rahu riigis. Bahtadze väitis selle olevat ekspresident Mihheil Saakašvili ja tema erakonna sepitsus, juhtunut taunis ka president Salomé Zurabišvili. 

Kremli kõneisik Dmitri Peskov nimetas sõimu Putini aadressil «täiesti vastuvõetamatuks» ja «grusiine häbistavaks». 

Vene riigiduuma väliskomisjoni esimees Leonid Slutski aga nõudis Gruusialt riiklikul tasemel vabandamist, öeldes, et peaministri ja presidendi hukkamõistust ei piisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles