Video: «Tujurikkuja» ennustas Tõnis Lukase laulupeokõnet 10 aastat ette (28)

Elu24
Copy
«Tujurikkuja» sketš ennustas tulevikku ette.
«Tujurikkuja» sketš ennustas tulevikku ette. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Internetis on taas liikvele läinud 2009. aasta «Tujurikkujast» pärit sketš, kus Märt Avandi kehastatud kultuuriminister laulupeol kõnet peab.

Kultuuriminister Tõnis Lukas pidas XXVII laulupeo viimasel õhtul kõne, milles ütles, et Tallinna lauluväljakule ei tohi tornmaju ehitada ning kui vaja, laulame uuesti «Peatage Lasnamäe».

Lukase kõnet on palju kritiseeritud, kuna esiteks pole mingit plaani lauluväljakule tornelamuid rajada ning teiseks pole see sõnum enam 2018. aastale kohane, kuna mõjub solvavalt nii vene kogukonnale kui ka üldiselt Lasnamäe elanikele.

Paljude arvates oli Lukase kõne sarnane 2009. aastal sketšisaates «Tujurikkuja» nähtud kõnega, kus Avandi kehastatud kultuuriminister samuti laulupeol kõnet peab ning sellega põrub.

Vaata «Tujurikkuja» sketši!

Kui «Tujurikkuja» sketšis jäi publik kultuuriministri väljaütlemiste peale aina vaiksemaks, siis ka Lukase peetud kõne ajal oli rahva seas nii kuulda kui näha segadust.

Kui Lukas ütles välja palju kõneainet pakkunud loosungi «Peatage Lasnamäe», lülitus kaamerapilt lauljate peale, kes paistsid segaduses olevat, arutasid midagi omavahel ja hakkasid seepeale naerma.

Segaduses laulupeolised Tõnis Lukase kõne ajal.
Segaduses laulupeolised Tõnis Lukase kõne ajal. Foto: Kuvatõmmis ETV-st

Lukase kõnet saab vaadata siit.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles