Galerii: Tallinna teletorni sünnipäeval hüppasid tornist alla langevarjurid

Postimees
Copy

Tallinna teletorn tähistab sel nädalal 39. sünnipäeva ning sündmuse teevad eriliseks ligi 60 langevarjurit, kes hüppavad Eesti kõrgeimast tornist alla. 

Tallinna Teletorn on Eesti kõrgeim ehitis (314 meetrit) ja ühtlasi ka Põhja-Euroopa kõrgeim avatud hoone. Alates 1. jaanuarist 2013 kuulub Tallinna Teletorni ametlikult mainekasse ühendusse The World Federation of Great Towers (Maailma Suurte Tornide Föderatsioon).

Teletorn tähistab oma sünnipäeva 9.–11. juulil traditsioonilise BASE Boogie show'ga, mille käigus hüppab teletornist alla ligi 60 ekstreemlangevarjurit 15 riigist. Kolm päeva kestvat rahvusvahelist base-jump festivali saavad külastajad nautida nii torni vaateplatvormilt kui teletorni õuealalt.

«Kolmel järjestikusel päeval toimuvad langevarjuhüpped teletorni 175 meetri kõrguselt 22. korruse vaateplatvormilt,» ütles Tallinna Teletorni juhataja Jüri Kriisemann. «Sel aastal saab ka hüpete ajal teha servakõndi ja hüppajaid üsna lähedalt vaadata. Servakõnd toimub poolringis, et hüppajaid mitte segada.» 

Esimest korda osaleb hüpetel ka kuus naist. Need 15 riiki, kust hüppajad pärit, on Eesti, Soome, Venemaa, Poola, Suurbritannia, Taani, Rootsi, Holland, Prantsusmaa, Ungari, Norra, Saksamaa, USA, Austraalia, Lõuna-Korea. 

Torne, kust lubatakse alla hüpata, on maailmas vähe. Lisaks Tallinnale saab teletornist tehtavaid hüppeid jälgida vaid Kuala Lumpuris ja sel aastal ka Rotterdamis. Tallinna Teletorn on traditsiooni poolest oma sünnipäeva base-jump'i sündmusega tähistada Euroopas ainulaadne. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles