Kesklinnas ei tööta valgusfoorid juba nädal aega

Hans-Martin Tammesalu
, suvereporter
Copy
Vabaduse puiestee ja Laia tänava ristmiku foorid ei tööta juba nädal aega, sest kontrolleris läksid lühisesse emaplaat ja protsessor.
Vabaduse puiestee ja Laia tänava ristmiku foorid ei tööta juba nädal aega, sest kontrolleris läksid lühisesse emaplaat ja protsessor. Foto: Seleri Tidor

Vabaduse puiestee ja Laia tänava ristmikul ei vilkunud foorid juba üleeelmise nädala lõpust, sest varuosasid ei olnud.

Esimest korda lakkasid foorid töötamast 28. juunil, aga saadi tööle kahe päeva pärast. Seejärel ütlesid foorid uuesti üles ja avastati, et kontrolleris oli lühis.Tartu Liikluskorraldusteenistuse juhataja Martin Nelis ütles, et fooride kontrolleris läksid lühisesse emaplaat ja protsessor ja uusi polnud kohe võtta.

Seejärel tellis fooridega tegelev firma vajalikud osad, mis jõudsid kohale alles eilseks. Nelis ütles, et õnneks on Vabaduse puiestee see nädal Rally Estonia tõttu nagunii suletud ja foorid vilgutaksid seal praegu ainult kollast tuld. Selle nädala jooksul vahetavad nad lühisesse läinud osad ära ja kui Vabduse puiesteel uuesti liigelda saab, töötavad foorid uuesti.

Vajalikud osad olid töömeestel puudu, sest Vabduse puiestee ja Laia tänava ristmik on üks kolmest, mille foorid töötavad madalama pinge peal. Seal töötavad teistsugused LED valgusfoorid, mis ei vaja nii kõrget pinget.

Nelis kinnitas, et teiste ristmikutega sellise probleemi puhul nii kaua aega ei läheks. Lisaks ei juhtu seda tihit, et kontrolleris lühis tekib.

Nelise sõnul aga antud ristmikul liiklusega probleeme ei tekkinud. Nimelt töötas tipptundidel ristmikul liiklusreguleerija, aga liiklustihedus oli piisavalt väike, et teda tegelikult vaja polnud.

Nelis ütles, et vahejuhtum näitas, kuidas teatud juhtudel pole Tartu linnaliikluses valgusfoore otseselt vaja, sest liiklejad saavad ilma nendeta hakkama. Tema sõnul täidavad foorid aga eesmärki hajutada liiklust, et ühes kohas ummikut ei tekiks.

Politsei- ja Piirivalveameti Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk ütles, et ristmikul ühtegi liiklusõnnetust või liiklusintsidenti juhtunud pole. Küll andis katkistest fooridest politseile korduvalt teada üks murelik kodanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles