Rally Estonia lööb Lõuna-Eestis elu käima

Ketrin Mehine
, suvereporter
Copy
Mullu kogunes ralli avamisele suur rahvamass.
Mullu kogunes ralli avamisele suur rahvamass. Foto: Kristjan Teedema

Aasta olulisim autospordiüritus Rally Estonia läheb Lõuna-Eesti käänulistel teedel lahti juba sel nädalavahetusel. Tänavu on Rally Estonia esimest korda ametlik WRC (World Rally Championship) promotsiooniralli. Stardis saab näha Eesti edukaimat autosportlast Ott Tänakut, aga ka teisi selle ala maailmatippe, näiteks Esapekka Lappit, Andreas Mikkelseni, Elfyn Evansit, Craig Breeni ja Teemu Sunineni.

Korraldajate sõnul on publikualad sel aastal veelgi turvalisemad ja mugavamad ning katsete vahel saab nautida mitmekesist meelelahutust.

Uhke algus

Esimene rallipäev reedel algab Otepääl kell 10 testi- ja kvalifikatsioonikatsetega, need kestavad kella viieni õhtul.

Õhtul pakutakse Tartus Raekoja platsil muusikalisi etteasteid, kell 19.50 annab kontserdi Cityflash feat. Laura-Ly. Õhtu jätkub stardikohtade valimise, parimate sõitjate avaliku pressikonverentsi ja autogrammide jagamisega.

Võistlus avatakse ametlikult kell 20.45, järgneb MyHitsi avasõu, kus esinevad WATEVA, Elina Born ja Emily J. Kell 21 on stardipoodiumil rahvale näitamiseks valmis esimene auto.

Peale Rally Estonia ürituste avatakse reedel raeplatsil ka Tartu triatlon ja Eestimaa suvemängud, mille puhul algab kell 22.45 suur ühiskontsert. Üles astuvad Läti muusikaline duo Musiqq, Anne Veski ja Nublu. Avakontsert on kõigile tasuta.

Rally Estonia teine päev algab laupäeval Tartus kell 7.45. Ees seisab üheksa kiiruskatset kogupikkusega 91,78 kilomeetrit.

Lisaks katsetele võib õhtul Elva raudteejaama lähistel näha Red Bulli trikimootorratturi sõud. Teise rallipäeva lõpetab Elva linnakatse. Järgneb Julia Volkova kontsert Elva lauluväljakul, kus astuvad üles ka Nancy, Caater, Põhja-Tallinn, Arca & Co ja Allan Roosileht.

Pühapäeval, viimasel rallipäeval ootab sõitjaid kuus kiiruskatset kogupikkusega 60,2 kilomeetrit. Rally Estonia lõpeb Tartu linnakatsega, millele järgneb finišipoodium ja autasustamine kell 16.

Turvalisus ennekõike

Rally Estonia ühe peakorraldaja Tarmo Hõbe sõnul on kolme päeva vältel avatud meelelahutusala Tartus Vabaduse puiesteel. Naistealal on avatud fotonurk, jagatakse ilunippe ja tutvustatakse ilutooteid. Lastealal pakuvad lusti batuudid ja raadio teel juhitavad puldiautod.

Tänavu on eriti suurt rõhku pandud turvalisusele. Oma kodulehel jagab Rally Estonia korraldustiim ohutusinfot ja paneb inimestele südamele võtta aega ja jälgida ralli ametlikke infokanaleid. Meelelahutusalal on näiteks väljas liiklusohutuse matkurid.

KOLM PÄEVA

Reede, 12. juuli

  • Kl 10–17 testi- ja kvalifikatsioonikatse
  • Kl 20.45 võistluse pidulik avamine
  • KL 21–22.45 stardi­poodium
  • Kl 22.45–01 ühis­kontsert
Laupäev, 13. juuli
  • Kl 7.45 start esimesele rallipäevale
  • Kl 9.23–17.42 kiirus­katse Maaritsas, Arulas, Rüal ja Puugil
  • Kl 19.20 Elva linnakatse
  • Kl 21–02 Julia Volkova kontsert Elvas
Pühapäev, 14. juuli
  • Kl 7.20 start teisele rallipäevale
  • Kl 8.48–13.06 kiiruskatse Aiastes, Pranglis ja Savernas
  • Kl 15.15 Tartu linnakatse
  • Kl 16 finišipoodium ja au­tasustamine
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles