Rindade suurendamine - mida näitab uuring selle operatsiooni läbinud naiste hilisema rahulolu kohta? Esimene osa.

Copy
Foto: The Health Clinic

Maailmas otsustab igal aastal sadu tuhandeid naisi, et just rindade suurendamine on see, mis neil on laitmatust välimusest puudu. See on ka arusaadav, kuna rindade kuju ja suurus on olnud juba aastasadu (kui mitte tuhandeid) suureks fookuspunktiks naiste füüsilise ilu defineerimisel.

Käesolev artikkel kajastab uuringutulemusi, mis viidi läbi 48 naise seas, kes on lasknud oma rindu kirurgiliselt kohendada (rindade suurendamine, rindade tõstmine ja vähendamine, rindade rekonstrueerimine). Kajastatud on tulemused kuidas rindade suurendamine või mõni teine rindade kohendamise eesmärgiga protseduur on mõjutanud operatsiooni läbinud naiste hilisemat elu alljärgnevates aspektides:

  1. Rahulolu rindadega
  2. Rahulolu tulemusega
  3. Psühholoogiline ja sotsiaalne rahulolu

Rahulolu rindadega

Naised kõigist kolmest grupist kirjeldasid oma rahulolu või selle puudumist tuginedes rindade suurusele, sümmeetriale, dekoltee väljanägemisele, rindade asetusele, armidele, proportsioonidele võrreldes ülejäänud kehaga ja kuivõrd loomulikud nende rinnad pärast rindade suurendamist tundusid nii välimuses kui katsudes.

Üks naine, kes oli lasknud rindu suurendada kirjeldas oma kogemust nõnda: “Mul on väga kaunid ja täidlased, ümarad, normaalse suuruse ning pringi kujuga rinnad ja ma olen nendega väga õnnelik. Vääägaa õnnelik!”

Naised, kes ei olnud niivõrd rahul oma rindade suurendamise operatsiooni tulemustega, märkisid siiski, et võrreldes operatsioonile eelnenud olukorraga oli tulemus märkimisväärselt paranenud. Samuti olid tulemusega vähem rahul olnud naised realistlikud ning mainisid, et arvestades millega kirurg töötama pidi, oli tulemus väga hea.

Lisaks mainiti olulise lisandväärtusena ära seda, kuivõrd paremini istusid rõivad seljas kõigil rindade suurendamise operatsiooni läbinud naistel - alates kleitidest ja pesust kuni ujumisrõivasteni. Kõik uuringus osalenud naised märkisid seda olulise kaasnenud lisandväärtusena.

Rahulolu tulemusega

Uuringus analüüsiti üleüldist rahulolu rinnaoperatsiooni tulemusena. Küsitluses keskenduti lisaks operatsioonile ja tulemusele ka kogemust tervikuna. Kõige levinumad vastused ja reaktsioonid olid:

  • Kui ma peaksin seda uuesti tegema, siis teeksin.
  • Ei möödu päevagi, mil ma ei tänaks iseennast, et võtsin vastu selle otsuse.
  • Ma olen väga rahul, et läksin rinnaoperatsioonile
  • Mul on tunne, et rinnaoperatsioon andis mulle minu keha tagasi.
  • Ma soovitaks seda julgelt kõigile, kes on mõtelnud rindu suurendada

Psühholoogiline- ja sotsiaalne rahulolu

See alapunkt käsitleb mõju, mida rinnaoperatsioon on avaldanud naiste üleüldisele vaimsele ja sotsiaalsele heaolule. Naised kirjeldasid kas ja mil moel läbitud rinnaoperatsioon parandas nende minapilti ning enesekindlust. Läbiv teema oli, et pärast operatsiooni ei tundnud nad enam häbi oma rindade välimuse pärast, olid enesekindlamad sotsiaalsetes olukordades ning oma kehas üleüldiselt.

Üks rinnaoperatsiooni läbinud naine kirjeldas seda nõnda:

“Minu jaoks on see enesekindluse teema. Hoolimata sellest kuhu ma lähen - olgu see teatrisse või trenni, ma tunnen et riided istuvad mul seljas laitmatult, et mu keha on proportsioonis. Rinnasuurendusoperatsioon on tõstnud mu enesekindlust märgatavalt ja aidanud mul vabaneda enda välimusega seotud kompleksidest. Ma tunnen ennast väga palju enesekindlamana”.

Lähemalt saab rinnaoperatsioonide kohta lugeda The Health Clinicu kodulehelt, mis pakub Tallinnas ilukirurgi konsultatsioone.

The Health Clinic on tervishoiuteenuste vahendaja. Adams Kirurgia Grupp OÜ, tegevusluba L02688. KT Kliinik OÜ, tegevusluba L02008.

Copy
Tagasi üles