Linnarahvas psüühikahäiretega inimeste kodu ei tervita

Emily Bollverk
Copy
Mündi tänavale plaanitavasse hoolekandeasutusse tuleb neli korterit. Maja ümber rajatakse aed, kus elanikud hakkavad aega veetma ja aiandusega tegelema.
Mündi tänavale plaanitavasse hoolekandeasutusse tuleb neli korterit. Maja ümber rajatakse aed, kus elanikud hakkavad aega veetma ja aiandusega tegelema. Foto: AS Hoolekandeteenused

Eeldatavasti valmib tuleval aastal Paidesse Mündi tee äärde korterelamu, mis saab koduks 24 psüühilise erivajadusega inimesele. AS Hoolekandeteenused plaanib sulandada selle tulevased elanikud kohalikku kogukonda. Korterelamu rajamine on tekitanud osas linnakodanikes aga meelehärmi.

Linnarahvas on protestiks korterelamu rajamise vastu kogunud üle seitsmekümne allkirja. Inimeste peamine mure on enda ja teiste turvalisus. Et korterelamu soovitakse ehitada tiheda liiklusega kergliiklustee äärde, võib see mõne inimese hinnangul ohtu panna seal liikuvad lapsed.

Kavandatava korterelamu läheduses elavad inimesed tunnevad, et mingil määral pannakse neile ka vastutus psüühikahäiretega inimesi valvata. «Meie maja ees nad toimetavad, võib-olla teevad seal ka midagi sellist, mille pärast meie peame neid korrale kutsuma,» sõnab paidelane Helen Trug. Väidet, et patsiendid võtavad ravimeid ja nendega probleeme ei tule, ei taheta uskuda. Mündi tee elanikud avaldasid pahameelt ja väitsid, et linn ei arvesta nende seisukohaga. Ollakse seda meelt, et linna esindajad räägivad vaid ilusat juttu, kuid kindlasti leidub ka probleeme, mida avalikult ei mainita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles