Leyen: Brexit võib edasi lükkuda, kui London vajab lisaaega (1)

Copy
Ursula von der Leyen. 
Ursula von der Leyen. Foto: SWEN PFORTNER/AFP

Brexit võib edasi lükkuda, kui London vajab läbiräägitud lahutusele parlamendi heakskiidu saamiseks lisaaega, teatas Euroopa Komisjoni presidendikandidaat Ursula von der Leyen.

«Kui Ühendkuningriik vajab rohkem aega, siis arvan, et see oleks õige tee,» ütles Euroopa Parlamendile von der Leyen, kelle Euroopa Liidu riikide liidrid on komisjoni juhiks välja valinud. Leyen vajab veel ka europarlamendi toetust.

Von der Leyen hoiatas samas Suurbritannia peaministriks pürgivaid Boris Johnsoni ja Jeremy Hunti, et Brexiti toon ja suhtumine on eluliselt tähtsad Ühendkuningriigi ja Euroopa Liidu suhetes tulevikus.

Mõlemad mehed on lubanud kõnelustel Suurbritannia lahkumisleppe tingimusi parandada, kuigi Euroopa Liidust on korduvalt kinnitatud, et lepet enam ei muudeta.

«Meil on lepe, mille mõlemad pooled on allkirjastanud. Ma arvan, et see on hea lepe ja ma loodan, et neil õnnestub erimeelsused parlamendis lahendada,» sõnas presidendikandidaat.

Von der Leyen ütles kolmapäeval, et seab oma viieaastase ametiaja keskmesse õigusriigi põhimõtete järgimise ja edumeelse kliimapoliitika.

Praegune Saksa kaitseminister andis aru europarlamendi saadikutele, kes otsustavad järgmisel nädalal tema ametisse määramise üle.

Von der Leyen esitati läinud nädalal Jean-Claude Junckeri järeltulijaks viimase hetke kompromisskandidaadina.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles