Jätkusuutlikkuse raport luges Eesti keskpäraseks riigiks

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tillukese ugrilase suur ökoloogiline jalajälg
Tillukese ugrilase suur ökoloogiline jalajälg Foto: Urmas Nemvalts

Eesti jäi riikide jätkusuutlikkust kõrvutavas raportis 151 riigi seas 76. kohale, jäädes pikalt maha nii Põhjamaadest kui Lätist.


Jätkusuutliku Ühiskonna Fondi (Sustainable Society Foundation) koostatud raporti põhjal osutus teist aastat järjest kõige jätkusuutlikumaks riigiks Rootsi, vahendas Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis.

Esimese kümne hulgas on veel kolm Põhjamaad - Soome (4.), Norra (3.) ja Island(6.).
Taani sai 14. koha.

Balti riikidest pääses ainsana esikümnesse Läti (10.).

Eesti 76. tabelikoha tingisid peamiselt kehv jäätmete taaskasutus, koormav ökoloogiline «jalajälg», kasvuhoonegaaside suur maht ning taastuvenergeetika vähene kasutus.

Riikide reastamisel võeti arvesse 22 indikaatorit (nt tervis, keskkond, sotsiaalne võrdsus, ressursside taaskasutamine, rahvusvaheline koostöö, haridusvõimalused jne).

Kümne palli skaalal oli maailma keskmine jätkusuutlikkuse näitaja 5,7 punkti juures. Üldiselt olid murettekitavamad jäätmete vähene taaskasutus ja taastuvenergeetika harv kasutamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles