“Uno Laur on punk!”

Teet Korsten
, ajakirjanik
Copy
Uno Laur: “Võtsin plaadi ette ja joonistasin. Raul salvestas plaadi sisu ja mina tegin või taaslõin ümbrise. See oli väga huvitav − kogu informatsioon oli oluline. Kaasa arvatud visuaal. Kui sa midagi teed, sa ju ei mõtle, et see on geniaalne?!”
Uno Laur: “Võtsin plaadi ette ja joonistasin. Raul salvestas plaadi sisu ja mina tegin või taaslõin ümbrise. See oli väga huvitav − kogu informatsioon oli oluline. Kaasa arvatud visuaal. Kui sa midagi teed, sa ju ei mõtle, et see on geniaalne?!” Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Veel mõnda aega näeb Kohtla-Nõmme kaevandusmuuseumis Eesti vanimaks punkariks peetava Uno Lauri näitust “Uno on punk”, mis avati festivalil “Mägede hääl”. Mida see näitus endast kujutab ja mida arvab Uno Laur ise oma varasemast loomingust, uurime mehe enda käest.

Ega ei ole kohustust teada, mis on punkkunst. Aga kunagi 1990. aastatel juhtus selline lugu. Kui Uno Laur näitas oma Soome iidolile Pelle Miljoonale tema Eesti kontserdi ajal või järel talle pühendatud rinnamärki, mille oli teinud kunagi ammu, kui töötas veel Kohtla sovhoosis, sai Pellele osaks suur meeleliigutus.

“Tegin rinnamärgi, alt tegin nitrovärviga, aga pealt vesiemulsiooniga. Ma ei teadnud, kuidas on soome keeles “vesiemulsioonvärv”. Pelle hakkas vaat et nutma, rebis oma särgi seljast ja andis pärast kontserti mulle ja kõik vaatasid, mida Pelle teeb,” meenutab Eesti vanima punkari austavat nimetust kandev Uno Laur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles