Pokkeri kuulsuste hall ehk Viis pokkeri maailmastaari

WSOPi võitja näitab auhinnaraha ja käevõru Foto: STEVE MARCUS/REUTERS
Optibet
Copy

Meisterlikkust pokkerimängus võib mõõta mitmeti. Üks võimalus on reastada parimad pokkerivirtuoosid karjääri jooksul teenitud summade alusel ning külmadel numbritel põhinev pingerida oleks valmis. Teisalt võib aga reastada tuntud nimed selle alusel, kui mitu käevõru on nad pokkeri maailmameistrivõistlustel (WSOP) välja teeninud.

Kulla ja vääriskividega ehitud WSOPi käevõru on kõrgeim mitterahaline tunnustus, mille pokkerimängija teenida võib, see antakse vaid maailmameistrivõistluste turniiride võidu eest. Ent muidugi ei maksaks unustada ka sära ja kuulsuse aspekti – paljud pokkeristaarid teenivad lisatasu turundus- ja promotsioonitööga.

Seepärast toome lugejani viis pokkerimängijat, keda võib lugeda maailmatippude hulka ning kes on endale nime teinud WSOPil, teeninud mänguga miljoneid, aga olnud ka paljudele kaardimänguaustajatele eeskujuks.

WSOPi käevõru on üks ihaldusväärsemaid mitterahalisi auhindu, mida pokkerimängija võib teenida. Pildil 2011. aasta WSOPi põhiturniiril välja antud hinnaline võru.
WSOPi käevõru on üks ihaldusväärsemaid mitterahalisi auhindu, mida pokkerimängija võib teenida. Pildil 2011. aasta WSOPi põhiturniiril välja antud hinnaline võru. Foto: LasVegasVegas.com

Daniel Negreanu (s. 1974)

Kanadas sündinud Rumeenia juurtega Daniel Negreanu on üks varakamaid ja tuntuimaid nimesid pokkerimaailmas. Tegutsenud juba aastast 1997, nimetas Global Poker Index Negreanu aastate 2004-2013 parimaks mängijaks üle kogu ilma. Negreanu on  võitnud WSOPi käevõrusid nii Euroopas, Austraalias kui USAs. Ta on läbi aegade ka üks rikkamaid pokkerimängijaid, olles All Time Money Listi tipus trooninud 2018. aastani, mil Justin Bonomo ta teisele kohale tõukas, kuid kuhu tal on võimalus peagi tagasi pääseda. Negreanu on tuntud oma meisterliku mängutehnika ning vastaste lugemise oskuse poolest. Ta peab ülipopulaarset pokkeriblogi ning tal on oma YouTube’i kanal.

Negreanu on lisatud ka ametlikku Pokkeri Kuulsuste Halli. Ta on ka mitme heategevusliku organisatsiooni patroon.

Hüüdnimi: KidPoker

Elukoht: USA

Teenistus: 39 830 194 dollarit

Suurim võidusumma: 8 288 001 dollarit

WSOPi käevõrusid: 7

Daniel Negreanu
Daniel Negreanu Foto: John Locher/AP

Justin Bonomo (s. 1985)

Praegu maailma varakaima pokkerimängija tiitlit kandva Justin Bonomo karjäär algas juba 16-aastaselt, mil ta mängis internetikasiinos oma 500 dollari suuruse panuse 10 000 dollari suuruseks võiduks. Justin Bonomot on saatnud kirjeldamatu edu, ta on võitnud turniire üle maailma, kui möödunud aastal võttis ta WSOPil välja kümne miljoni dollari suuruse võidu, mis ta hoobilt maailma rikkaimate pokkerimängijate edetabeli tippu lennutas. Justin Bonomot loetakse ka üheks enim teenivamaks live-pokkeri mängijaks.

Hüüdnimi: ZeeJustin

Elukoht: USA

Teenistus: 43 463 089 dollarit

Suurim võidusumma: 10 000 000 dollarit

WSOPi käevõrusid: 3

Justin Bonomo
Justin Bonomo Foto: World Poker Tour

Phil Hellmuth (s. 1964)

Pokkeriareenil juba mitu aastakümmet ilma teinud vanameister Phil Hellmuth on tuntud oma keeva temperamendi poolest, kostitades vastaseid aeg-ajalt solvangutega ning kaotades halbade panuste järel sageli enesevalitsuse. Sellegipoolest on ta üks austatumaid ja meisterlikumaid mängijaid maailmas. Ta on läbi aegade noorim WSOPi põhiturniiri võitja ning võtnud maailmameistrivõistlustel rahalisi auhindu koguni 108 korral. Phil Hellmuth on ka Pokkeri Kuuluste Halli liige.

Hüüdnimi: The Poker Brat

Elukoht: USA

Teenistus: 22 850 000 dollarit

Suurim võidusumma: 1 022 376 dollarit

WSOPi käevõrusid: 15

Phil Hellmuth
Phil Hellmuth Foto: World Poker Tour

Antonio Esfandiari (s. 1978)

Teheranis sündinud Antonio Esfandiari hüüdnimeks pokkerimaailmas on Mustkunstnik. Kuid lisaks maagilisele kaardimänguoskusele tuleneb tema hüüdnimi ka sellest, et enne pokkerikarjääri algust töötas ta mustkunstnikuna, kelle peamiseks töövahendiks olid pokkerižetoonid. Nüüd lõbustab ta žetoonidega pokkerilauas teisi mängijaid ja publikut, kuid võtab samal ajal väga suuri auhindu. Antonia Esfandiari on välja andnud pokkeriõpiku ning osalenud mitmes pokkeri tele-shows. Ta on teiste pokkerimängijate seas armastatud seltsiline.

Hüüdnimi: Mustkunstnik

Elukoht: USA

Teenistus: 27 600 000  dollarit

Suurim võidusumma: 18 346 673 dollarit

WSOPi käevõrusid: 3

Antonio Esfandiari
Antonio Esfandiari Foto: World Poker Tour

Phil Ivey (s. 1977)

Pokkerimängu Tiger Woodsina tuntud Phil Ivey on üks tuntuimaid mängijaid maailmas. Tema karjäär on olnud pikk ning saavutuste nimekiri muljetavaldav. Ta on võitnud kümme WSOPi käevõru ning võtnud maailmameistrivõistlustelt rahalisi auhindu 59 korral. Phil Ivey’t tunnustatakse tema oskuse eest meisterlikult bluffida.

Phil Ivey on annetanud raha väga paljudele heategevuslikele organisatsioonidele ning loonud oma heategevusfondi, mis tegeleb kodutute eest hoolitsemisega ning alaprivilegeeritud lastele hariduse andmisega.

Hüüdnimi: Tiger Woods of Poker

Elukoht: USA

Teenistus: 26 267 283 dollarit

Suurim võidusumma: 3 582 753 dollarit

WSOPi käevõrusid: 10

Phil Ivey
Phil Ivey Foto: LAURA RAUCH/AP

Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Copy
Tagasi üles