Aasta magusaim aeg käes: nädalavahetusel on Eestis üle tosina põneva ürituse, kuhu kindlasti minna tuleb

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy

Kätte hakkab jõudma juuli keskpaik ning sageli võib kehvemat rannailma lausa tänada, sest üle Eesti pakutakse põnevaid üritusi sedavõrd palju!

Nädalavahetuse tippsündmus on Lõuna-Eesti ralli, mis jõuab lisaks kohapealsetele kümnetele tuhandetele pealtvaatajatele 70 miljoni televaatajani üle ilma. Kelles aga rallipisik kaduma läinud, soovitab Visit Estonia valida avastamist järgnevast rikkalikust nimekirjast.

Peipsi festival
Peipsi festival Foto: Visit Estonia

Lõuna-Eestisse tasub minna igal juhul. Juba neljapäeval algab mitmesse Peipsi-äärsesse paika rändav Peipsi järvefestival. Õpitoad, hea kohalikus vaimus valmistatud toit ning kontserdid teevad selle kandi mõnusal moel tuttavamaks.

Viljandi keskaja päevad
Viljandi keskaja päevad Foto: Visit Estonia

Tartus Raadi mõisapargis soojendab Metallicat Punk & Rock Festival. Viljandi ordulinnuses tutvustavad keskaja päevad tollast eluolu, rahvast lõbustavad narrid, legende räägivad palverändurid ning ootab ka pidusöök keskaegsete roogadega.

Põltsamaa lossipäevad
Põltsamaa lossipäevad Foto: Visit Estonia

Keskaja rõivastes sissepääs tasuta! Põltsamaal on lossipäevad – publik valib Põltsamaa parima maitse, mängitakse näiteks sellist mängu nagu rätipall, peetakse käsitöölaata, kuulatakse head muusikat ning tehakse muudki põnevat. Pajusil ootab rahvaspordiüritus mudajooks, kus läbitakse looduslikke takistusi – lõbus sõpruskonnaga nii osa võtta kui ka pealt vaadata!

Kihnu mere pidu
Kihnu mere pidu Foto: Visit Estonia

Lääne poole vaadates üllatab Pärnus tänavaartistide festival WALK: jalutuskäigul linnas näeb rohkesti tuletantsijate, lüürikute, muusikute, elavskulptuuride ja tsirkuseakrobaatide kunsti ning saab haarata maitsvaid palu pop-up lettidelt. Saaremaal ootab festival I Land Soundning Kihnus mere pidu.

Haapsalu American Beauty
Haapsalu American Beauty Foto: Visit Estonia

Haapsalus võtavad iludusvõistlusel mõõtu autod American Beauty Car Show’l.

Tallinnas tuleb taas Eesti suurim tasuta pere- ja perepidu Tallinna merepäevad ning toimub ka kontsert põneva uue muusika festivali «Klaaspärlimäng» raames, mille enamik kontserte on Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles