Video: vähemalt 37 inimest said Air Canada lennul turbulentsi tõttu viga

Copy
Air Canada lennukit raputas tugev turbulents.
Air Canada lennukit raputas tugev turbulents. Foto: SOCIAL MEDIA / Australian Band – Hurricane Fa / Scanpix

Vähemalt 37 Air Canada lennuki pardal viibinud inimest said karmi turbulentsi tõttu vigastada ning lennuk pidi sooritama hädamaandumise.

284 reisijaga lennuk pidi lendama Vancouverist Sydneysse, kud turbulentsi tõttu sooritati hädamaandumine Hawaii lennujaamas. Eile toimetati 13 inimest, kellest üheksa olid kriitilises seisus, Honolulu haiglasse.

Air Canada teatas, et Boeing 777-200 lennukit raputas Hawaiist kahe tunni kaugusel äkiliselt selge ilma turbulents (clear air turbulence).

Selge ilma turbulents ilmneb igasuguse visuaalse hoiatuseta. See tekib, kui erinevate kiirustega liikuvad õhumassid kohtuvad ning seetõttu soovitatakse ka alati lennu ajal turvavööd kanda.

Reisijad kirjeldasid, kuidas vastu lennuki lage ja seinu põrkavad inimesed kabiini mõlki lõid ja verest punaseks värvisid. «Me lendasime lakke ja kukkusime alla. Inimesed põrkasid igale poole,» ütles Jess Smith kohalikule telejaamale KHON.

Austraaliast Brisbane’i linnast pärit Alex Macdonald ütles Kanada väljaandele CBC News, et pardalolijad olid äärmiselt šokeeritud. «Ma nägin nägin inimesi sööstmas lae poole ja tagasi oma istmetele,» ütles Alex. Fotodelt on nähe laest rippuvaid hapnikumaske ja mööda koridori paisatud toidukärusid.

Austraalia kantribändi Hurricane Falli liikmed olid samuti lennukil. Bänd kirjutas Facebookis, et nende vokalist vigastas oma kätt ja küünarnukki, kuid ta vabastati haiglast.

Lennuk maandus Hawaii lennujaamas eile kell 06.46 kohaliku aja järgi. Lennufirma teatas, et otsib reisijatele majutust, kuni korraldatakse uus lend Austraaliasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles