Sakslased peavad Merkeli värinahooge tema eraasjaks (4)

Copy
Saksa kantsler Angela Merkel neljapäeval Berliinis üritusel, mis toimus arenguabiseaduse 50. aastapäeva auks.
Saksa kantsler Angela Merkel neljapäeval Berliinis üritusel, mis toimus arenguabiseaduse 50. aastapäeva auks. Foto: HAYOUNG JEON / EPA / Scanpix

Pea 60 protsenti sakslastest arvab, et Saksa kantsleri Angela Merkeli värinahood on tema eraasi.

Lehe Augsburger Allgemeine avaldatud küsitlusest selgus, et küsitletutest 59 protsendi hinnangul on Merkelit viimasel kuul kolm korda avalikel üritustel tabanud värinahood Merkeli eraeluline asi.

Küsitletutest 34 protsendi hinnangul lähevad hood avaliku huvi alla.

Saksa valitsuse eesotsas 14 aastat olnud Merkel tähistab kolmapäeval oma 65. sünnipäeva.

Enamik küsitletutest, kes enda sõnul toetavad Merkeli konservatiivset Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU), ning enamik sotsiaaldemokraate ja rohelisi arvas, et värinahood on Merkeli eraasi.

Erakondade toetajate lõikes olid Alternatiiv Saksamaale (AfD) toetajad ainsad, kelle enamus arvas, et Merkeli tervis on avalik huvi.

Merkeli on avalikel üritustel kontrollimatult vappunud viimase kuu jooksul kolm korda ning sel nädalal jäi ta Berliinis ühel tseremoonial hümnide mängimise ajaks istuma. Merkel aga rõhutab, et tema endaga on kõik hästi.

Merkel ütleb, et kui ta 18. juunil ühel Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõiga toimunud tseremoonial vappuma hakkas, siis vallandas see psühhosomaatilise häire, mis põhjustas järgmised kaks episoodi.

Leht Bild kirjutas reedel, et Merkeli tervis kontrolliti esimese intsidendi järel põhjalikult üle. Juhtunus süüdistati vedelikupuudust ja kuumalainet, mille küüsis Berliin tollal oli.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles