Sõudmise neljapaat ponnistas B-finaali

Copy
Eesti nelik vahesõidus.
Eesti nelik vahesõidus. Foto: Fred Killing

Rotterdamis toimuval sõudmise maailmakarikasarja finaaletapil sõudis Eesti kahepaat C-finaalis ja neljapaat pürgis B-finaali, kus on pühapäeval võimalik parimana taotleda seitsmendat kohta.

Hollandi suures sõudekeskuses heitlikes ilmaoludes toimuv võistlus tõi avapäeval programmi suured muudatused: paat paadi vastu eelsõite ei peetud, selle asemel toimusid võrdsete tingimuste loomiseks 30sekundiliste vahedega eraldistardid. Kahepaat koosseisus Jüri-Mikk Udam ja Kaur Kuslap pääses aja põhjal tugevuselt kolmandasse ehk C-finaali, kus selgusid lõppkohad 13–17. Viie võistkonna osalusel toimunud sõidus olid Eesti mehed ajaga 6.42,5 viimased, saades üldarvestuses 17. koha. Sõidu võitis Argentina duo Murillo–Rosso (6.33,89), järgnesid Sloveenia (6.35,33), Norra (6.35,77) ja eelviimasena Hispaania (6.42,18).

Peatreener Matti Killing hoolealuste esitusega rahule ei jäänud ja loodab augusti lõpus toimuvate maailmameistrivõistlusteni jääva aja jooksul edenemist. “Võrreldes avapäevaga oli algus rahulikum. Lõpus pigistasime liialt, tulime Hispaaniale küll lähemale, aga rahule ei saa kuidagi jääda,” hindas Killing. Tema sõnutsi on meestel võimalik tiitlivõistlusteks paremaks saada, mis aga peab tähendama tunduvalt paremat starti ja kiiremat distantsi algusosa.

Paarisaeru neljapaat rivistuses Allar Raja, Sten-Erik Anderson, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo sõudis laupäeval vahesõidus, kus kahele kiiremale sai osaks finaalipääse. Nendeks osutusid valitsev Euroopa meister Holland (6.00,40) ja EMil pronksi pälvinud Suurbritannia (6.05,48). Järgnesid Uus-Meremaa (6.08,59) ja Prantsusmaa (6.11,12). Eesti nelik finišeeris ajaga 6.11,28 viimasel kohal ja sõuab pühapäeval Eesti aja järgi kell 10.18 startivas B-finaalis maksimaalselt seitsmendale kohale. Teisest vahesõidust kvalifitseerusid finaali Austraalia (6.03,06) ja Venemaa (6.06,19), B-finaali langesid Norra (6.10,32) ja Hiina (6.14,88).

“Alustasime hästi, kuid pärast poole maa läbimist hakkas tõmbe lõpp kannatama. Mehed mainisid, et tõmbesse jagus avasõidust vähem jõudu ja erksust. Kui Holland ja Suurbritannia on kaugel ees, siis teistega oleme valmis võitlema nina ninas,“ teadis Matti Killing.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles