See oli koolinoorte pidu aastal 1987, kui Ain Anger mõistis laulukaare all lauldes, et tema hääles on midagi teistmoodi. «Seal jõudis minuni see arusaam, et hääl on otsekui instrument ja võimeline tekitama tugevaid tundeid,» ütleb Anger, kes esitas tänavuse juubelilaulupeo esimesel kontserdil Villem Kapi laulu «Kui lõpeb suvepäeva viimne vine».
See oli koolinoorte pidu aastal 1987, kui Ain Anger mõistis laulukaare all lauldes, et tema hääles on midagi teistmoodi. «Seal jõudis minuni see arusaam, et hääl on otsekui instrument ja võimeline tekitama tugevaid tundeid,» ütleb Anger, kes esitas tänavuse juubelilaulupeo esimesel kontserdil Villem Kapi laulu «Kui lõpeb suvepäeva viimne vine». Foto: Erik Prozes

Istume esimese laulupeopäeva sombusel lõunatunnil koos end maailmakuulsaks laulnud eesti bassi Ain Angeriga Oru hotelli terrassil. Kuulume siin temaga mitte-rahvarõivastatud vähemusgruppi. Kaugusest hakkab kostma läheneva rongkäigu mürtsumist ja pilve tagant ilmub nähtavale päike, mis terve intervjuu ajal staarile armutult silma paistab – aga tavaliselt pigem tõsine Ain ainult naeratab.

See oli 32 aasta eest, kui laulukaare võimsas häältemeres supeldes tabas üht Saaremaa poissi arusaamine: just seda tahangi teha terve oma elu!

Kommentaarid
Copy