Video: koertega üles kasvanud kakaduu õppis haukuma ja valvab nüüd kodu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Kakaduu. Foto on illustratiivne.
Kakaduu. Foto on illustratiivne. Foto: Brandy McKnight / PantherMedia / Brandy McKnight / Scanpix

Lõuna-Aafrika Vabariigis elavat Peanuti-nimelist kakaduud vaevab omamoodi identiteedikriis — terve elu on lind veetnud koerte seltsis ja peab end nüüd täieõiguslikuks karjaliikmeks, valvab maja ja haugub möödujate peale.

Kui Peanut 19 aasta eest Frances Kenti perega liitus, oli ta pisike tibu ning õppis elukorraldust koertest pereliikmeid jälgides. Niiviisi sai kakaduu selgeks haukumise ja hakkas koeri ka muudel viisidel imiteerima. 

«Peanut on ääretult intelligentne ning ta õppis koerte ahvimise juba varakult ära,» rääkis Frances Kent veebilehele The Dodo. «Kui koerad värava juurde jooksevad ja haukuma hakkavad, teeb Peanut täpselt samamoodi.»

Kent lisas, et koerte jaoks on pea kaks aastakümmet elanud lind emafiguuriks ja neljajalgsed austavad teda väga. Lisaks valvuritööle armastab Peanut telerit vaadata, koertega palli mängida ja end väga häälekalt väljendada. «Peanut tahab palju tähelepanu ja seda ta muidugi ka saab,» sõnas Kent. «Kõik armastavad teda ja me ei kujutaks oma perekonda ilma temata ette.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles