Tahaks veel ja veel ja veel!: sadakond erivajadustega ja katsumustes inimest käisid purjetamas

Copy

Erksavärviliste purjedega parapurjekad viisid Tallinna lahe lainetele inimesi, kellel abiks ratastool, valge kepp, kuulmisaparaat või tugiisik. “Erilised purjetajad” laupäevane üritus Tallinna merepäevadel andis tänu uutele parapaatidele selleks võimaluse.

“See on imeline vabadusetunne, mida purjetamine annab, samuti meeldib mulle merel olla,” sõnas mitmel aastal üritust väisanud purjetamishuviline Rene Lazarevi. “Aitasin sel korral teisi inimesi paatidesse, et nemad saaksid sama tunnet kogeda,” lisas kiiresti esmase sõiduoskuse omandanud mees, kes oma tervisele vaatamata erivajadustega inimeste abistamises väga kogenud.

Elektriratastoolis kunstnik Meelis Luks kirjutas varbaga puutetundliku ekraani abil, et kõik sujus. “Lahe oli elus esimest korda Tallinna lahel purjekaga liikuda. Mingit hirmu ei tekkinud, tahaks, veel ja veel ja veel!”. Tehnilist purjede ja rooli kasutamist kursi hoidmiseks tuleb tema sõnul tal veel tudeerida, kuid tema hinnangul midagi keerulist seal pole.

Parapurjetamishuvilisi treenisid kogemustega treener Iakovos Kikianis ja olümpiasurfar Ingrid Puusta. Enamik osavõtjad läks peale “Eriliste purjetajate” ürituse lõppu Tallinna merepäevade programmi ja vaatamisväärsusi nautima, saades meremelust osa ka kai peal ja Lennusadamas.

Abilinnapea Vadim Belobrovtsev tänas kõiki kokkutulnuid, korraldajaid ja toetajaid ja rõhutas, et mereriik nagu Eesti võiks võimaldada merelepääsu kõikidele inimestele. Selle tõestuseks pani üritusele õla alla ka Tallinna sotsiaalamet.

Erilisi Purjetajaid toetavad Eesti Jahtklubide Liit ja Eesti Paralümpiakomitee, parapaadid soetati koostöös Eesti Sotsiaalministeeriumi, Eesti Jahtklubide Liidu ja Eesti Puuetega Naiste Ühenduste Liiduga, vabatahtlikega abistab Eesti Töötukassa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles